4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Bilgi düzeyim ne seviyede: Kendinizi bilmeniz, Türkçenin neresinde olduğunuzu görebilmeniz bu dersteki başarınızı etkileyecek ikinci faktördür. Unutmayın, her öğrenilen bilgi doğru değildir. Bazen öğrenilen bilgilerin sıfırlanması ve doğrularının yerine koyulması gerekir. Çalışma şekliniz bu bilgi düzeyinize göre belirlenecektir. Soru ağırlıklı mı yoksa konu tekrarlı mı çalışmalı, hepsi kendi bilgi düzeyinizin farkına vardığınız an yöneleceğiniz çalışma yöntemidir. Eğer bilgi düzeyinizin ne seviyede olduğunu bilmiyorsanız son yılın çıkmış Türkçe sorularını alın ve çözün. Bu test size doğruyu söyleyecektir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı 47. Sayfa Cevapları Sütun Grafiği

Geçen hafta okula geç gelen öğrenci sayısının günlere göre dağılımı yandaki sütun grafiğinde verilmiştir. 
a. Hangi gün geç gelenlerin sayısı en çoktur? 
CEVAP:
Belirli sonuçlara ulaşmak adına sütun grafiğini okumamız gerekmektedir. Grafikte, her gün için belirli sütunlar belirlenmiş ve bu sütunların kesiştiği belirli öğrenci sayıları bulunmaktadır.
Verilen bilgiye göre; en uzun ve en çok öğrenci sayısı ile kesişen sütun aradığımız gün olacaktır. Pazartesi günü 8 öğrenci geç gelmiştir. Bu açıdan en çok öğrenci pazartesi okula geç gelmiştir.
b. Perşembe günü geç gelenlerin sayısı, salı günü geç gelenlerin sayısından kaç fazladır? 
CEVAP:
Verilen bilgilere göre; perşembe günü 4 öğrenci okula geç gelmiştir. Salı günü ise 3 öğrenci okula geç kalmıştır. Bu açıdan aradaki fark yalnızca 1 öğrencidir.
c. Geç gelen her öğrenci haftanın yalnız bir gününde geç geldiğine göre, geçen hafta kaç öğrenci geç gelmiştir? 
CEVAP:
Tüm sütunlarda bulunan öğrenci sayılarını topladığımızda, toplam geç gelen öğrenci sayısını bulmuş olacağız.
8+6+4+4+3 = 25 öğrenci geçen hafta okula geç kalmıştır.
ç. Böyle bir grafiğin olması, okul yönetimine ne gibi yararlar sağlar?
CEVAP:
Bu ve bu tür grafikler sayesinde öğrenci psikolojisi hakkında bilgi sahibi olunup buna göre davranılabilir. Öğrenciler en çok pazartesi ve cuma günleri okula geç kalmışlardır. Bu günler hafta içerisinde okulun başladığı ve bittiği günlerdir. Bu açıdan okul yönetimleri bu günlerde daha esnek veya sosyal aktiviteler yaparak öğrencileri bu günler için de motive edebilirler.
—-
ÖĞRENDİKLERİMİZİ KONTROL EDELİM
1. Sınıfınızda su, çay, süt ve portakal suyu içmek isteyen öğrencilerin sayılarını belirleyiniz. Bununla ilgili çetele ve sıklık tabloları düzenleyiniz. Bu verileri kullanarak şekil ve sütun grafiği oluşturunuz.
CEVAP:
Sınıfımızda yapılan oylamaya göre;
12 kişi çay,
5 kişi portakal suyu,
5 kişi süt,
3 kişi su
içmek istemiştir.
Bulunan veriler, sıklık tablosunu temsil etmektedir. Buna göre sütun grafiği oluşturulduğunda sütun uzunlukları sırası; çay > portakal suyu = süt > su şeklinde olacaktır.
—-
2. 4. sınıf öğrencilerine yüzme, basketbol, futbol ve voleyboldan hangisini en çok sevdiklerini sorunuz. Verilerinizi bir sütun grafiği ile gösteriniz. Grafiğe bakarak birbirinize sorular sorunuz ve bu soruları yanıtlayınız.
CEVAP:
Yapılan araştırmaya göre;
15 kişi Yüzme,
10 kişi Basketbol,
22 kişi Futbol,
10 kişi Voleybol oynamayı seviyordur.
Verileri sütun grafiğine aktaracak olursak, sütun uzunlukları; Futbol > Yüzme > Basketbol = Voleybol şeklinde olacaktır.
Grafikte bulunacak verilere bakarak;
Futbol oynamayı seven kişi sayısı voleybol oynamayı seven kişi sayısından kaç fazladır ?
– Futbol oynamayı seven kişi sayısı 22, voleybol oynamayı seven kişi sayısı ise 10 kişidir. Bu açıdan aradaki fark 12 kişi olacaktır. 
En fazla sevilen spor hangisidir ?
– En fazla sevilen spor 22 kişinin oyuyla birlikte futboldur.
Yüzmeyi seven kişi sayısı basketbol oynamayı seven kişi sayısından kaç fazladır ?
– Yüzme sporunu seven 15 kişi bulunmaktadır. Basketbol sporunu seven ise 10 kişi bulunmaktadır. Bu açıdan aradaki fark 5 kişidir. 
—-
3. Bazı hayvanların ortalama yaşam süreleri tabloda verilmiştir. Bu verilerle ilgili bir sütun grafiği oluşturunuz.
CEVAP:
Tabloda, hayvanların ortalama yaşam süreleri belirlenmiştir. Buna göre sütun grafiğine Asya fili > Kutup ayısı > Sincap > Tilki uzunluk sırasına göre eklenecektir. 
—-
4. Arkadaşlarınızdan pazar günleri sinemaya gitmeyi, maça gitmeyi, müzeye gitmeyi ya da televizyonda çizgi film seyretmeyi isteyenlerin sayılarını belirleyiniz. Verilerinizi bir sütun grafiği ile gösteriniz. 
CEVAP:
Yapılan araştırmaya göre arkadaşlarımızdan;
8 kişi sinemaya gitmeyi,
15 kişi maça gitmeyi,
10 kişi müzeye gitmeyi,
5 kişi televizonda çizgi film izlemeyi pazar günleri tercih ediyor.
Toplanan verilere göre sütun grafiği oluşturulabilir. Sütun grafiği oluştururken;  Maça gidenler > Müzeye gidenler > Sinemaya gidenler > Çizgi film izleyenler sırası ile sütun uzunlukları belirlenecektir.
—-
5. Akraba ve yakınlarınızın mesleklerini öğreniniz. Verilerinizle ilgili bir sütun grafiği oluşturunuz. Hangi meslekte çalışanların sayısı en çoktur?
CEVAP:
Yaptığımız röportajlara göre en çok bulunan meslek grupları;
5 mimar,
8 mühendis,
10 doktor,
4 hemşire şeklindedir.
Buna göre sütun grafiği için sıralama yapacak olursak;
Doktor > Mühendis > Mimar > Hemşire, şeklinde olacaktır. En uzun sütun Doktor, en kısa sütun ise hemşire için yapılacak sütun olacaktır.

“4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47” için 2 yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir