4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 166

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Konu çalışırken önemli gördüğün yerlerin altını renkli kalemlerle çiz. Bu ikinci tekrar yaptığında algıda seçicilik dediğimiz olayın işlerlik kazanmasına neden olur. Yani dikkatini çeken ilk yeraltını çizdiğin yer olacaktır. Örnek: Bir toplantıda 10 tane siyah takım elbise giymiş bir yerde birisinin bir beyaz takim elbise giydiğini düşünün. İlk dikkat çeken bu beyaz takım elbiseli olacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 166 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Dr. Salih KARADAĞ, Prof. Dr. Mustafa BALCI, Erten ABDİK, Abdullah DEMİRALP tarafından kaleme alındığını görüyoruz.

4. Sınıf Matematik Yakın Çağ Yayınları Ders Kitabı Sayfa 166 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 166 Cevabı 

Ali’nin annesi evdeki yumurtaların 2 ’sini omlet, 3 ’ünü kek yaparken kullanıyor. Yumurtaların kaçta kaçı kalmıştır.

Problemi “problem çözme aşamaları”na göre çözelim.

1. Problemi anlamalıyız
Yumurtaların 2 ’si omlet, 3 ’ü kek için kullanılmıştır.

2. Plan yapmalıyız
Önce yumurtaların kaçta kaçının kullanıldığını, kaçta kaçının kaldığını bulmalıyız. Bunun için 2 ile 3’ü toplayıp bulduğumuz toplamı 3’den çıkarmalıyız.

3. Planı uygulamalıyız
… olduğundan omlet ve kek için yumurtaların 3’i kullanılmıştır.
…. olduğundan yumurtaların 3’ü kalmıştır.

Yanıtı kontrol etmeliyiz
2 ile 3 ’nin paylarının toplamı 2 + 3 = 5’tir. 8 ile 3 ’in paylarının farkı 8 – 5 = 3’tür.

Yanıt doğrudur.

Hayvanat bahçesine giden öğrencilerin 3’ü erkektir. Hayvanat bahçesine giden kız öğrenciler, erkek öğrencilerden tüm öğrencilerin kaçta kaçı kadar eksiktir?

  • Cevap

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir