4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 155

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Etkin okuma başlığı altında paylaşılacak teknik “İSOAT” şeklinde kodlanmış olan yoldur.anlaşılacağı kodlamanın her harfi bir aşamayı temsil etmektedir. Aşamaları kısaca açıklamak gerekirse İncele: Okunacak konunun ana alt başlıkları konuların ilk son paragrafları gözden geçirilir ama konu bütünüyle okunmaz.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Dr. Salih KARADAĞ, Prof. Dr. Mustafa BALCI, Erten ABDİK, Abdullah DEMİRALP tarafından kaleme alındığını görüyoruz.

4. Sınıf Matematik Yakın Çağ Yayınları Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 

Örnek: Artık yılın, ilk dört ayında kaç gün vardır?
Çözüm: Ocak 31 gün, şubat 29 gün, mart 31 gün ve nisan 30 gündür. Bu dört ayda, 31 + 29 + 31 + 30 = 121 gün vardır.
Örnek: Artık olmayan bir yıl, 52 haftadan kaç gün uzundur?
Çözüm: 365 – (52 X 7) = 365 – 364 = 1 gün uzundur.

Aşağıda belirtilen saatleri en erken olandan başlayarak sıra ile yazınız.
a. sabah 10.42 b. öğleden sonra 2.15 c. sabah 07.08 ç. öğleden sonra 4.35
42 Her seçenekte verilen sürelerin uzun olanını yuvarlak içine alınız.
a. 42 dakika b. 1 saat 75 dakika c. yarım saat
3 çeyrek saat 2 saat 10 dakika 25 dakika

O Bazı etkinliklerin başlama – bitiş saatleri ve geçen süre ile ilgili tablo aşağıda verilmiştir. Tablodaki boş kutuları doldurunuz.

Aşağıda belirtilen anları kendinize göre kutuların içine yazınız ve saatlerin üzerinde gösteriniz.

Öğleden önce saat 10.30’dan akşam saat 6.00’ya kadar geçen süreyi belirtiniz. 2011 yılının son iki ayı ile 2012 yılının tamamında toplam kaç hafta vardır?

İçinde bulunduğunuz yılın istediğiniz bir ayının günlerini ve haftalarını gösteren bir masa takvimi hazırlayınız

  • Cevap

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir