4. Sınıf Yakın Çağ Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 149

4. Sınıflarda bu yıl okutulan Yakın Çağ yayınları Matematik Ders kitabının tüm sayfalarının cevapları artık sitemizde. Matematik, sayma, ölçme, cisimlerin şekillerini tanımlama gibi temel işlemlerden ortaya çıkan ve yapı, düzen ve ilişkileri inceleyen bilim dalıdır. Eğer yanlış kitaba gelmediyseniz aradığınız sayfanın çözümleri aşağıda yer almaktadır. Öncelikle ortamın iyi havalandırılmış yeterince aydınlık ve normal sıcaklıkta olması gerekir. Mümkünse öğrencinin kendine ait bir odası olmalıdır. Eğer öğrencinin evi buna müsait değilse öğrenci olabildiğince sakin ve sessiz ortamlarda dersine çalışmak için çabalamalıdır. Öğrencinin masa başında dersine çalışması uygundur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

2017 – 2018 Eğitim Öğretim senesiyle birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen ders kitaplarından biri de “4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Dr. Salih KARADAĞ, Prof. Dr. Mustafa BALCI, Erten ABDİK, Abdullah DEMİRALP tarafından kaleme alındığını görüyoruz.

4. Sınıf Matematik Yakın Çağ Yayınları Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları“nda önce sorular yazıldı daha sonra cevaplar verildi.

4. Sınıf Yakın Çağ Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 

Örnek: 2, 5 ve 8 rakamlarını birer kez ve virgülü kullanarak;
a. En küçük, b. En büyük,
c. 5’ten küçük, ç. 50’den büyük ondalık kesirleri yazalım.
Çözüm
a. En küçük ondalık kesrin tam kısmında en küçük sayı olan 2, kesir kısmında ise sırasıyla 5 ve 8 olmalıdır. En küçük ondalık kesir 2,58’dir.
b. En büyük ondalık kesrin birler ve onlar basamağı olmalıdır. Onlar basamağındaki rakam bu rakamların en büyüğü olan 8, birler basamağındaki rakam da 5 olmalıdır (Neden?). Ondalık kesir ise 85,2 olmalıdır.
c. 5’ten küçük ondalık kesirlerin tam kısmı 5 ya da 8 olamaz. Bu kesirlerin tam kısmı 2 olacağından bu kesirler 2,58 ve 2,85’tir.
ç. 50’den büyük ondalık kesirlerin tam kısmı 52, 58, 82 ya da 85 olmalıdır.
Bu kesirler de sırasıyla 52,8; 58,2; 82,5 ve 85,2’dir.
M 2, 6 ve 9 rakamlarını birer kez ve virgülü kullanarak;
a. Onda birler basamağı 2 olan en küçük,
b. Onda birler basamağı 2 olan en büyük,
c. Yüzde birler basamağı 6 olan en küçük,
ç. Yüzde birler basamağı 6 olan en büyük,
d. Birler basamağı 2 olan en büyük,
e. Onlar basamağı 6 olan en küçük ondalık kesirleri yazınız.
Çözüm
a……2… ondalık kesrinin en küçük olması için virgülden önceki noktalı yere 6 yazılmalıdır
ve 2’nin sağındaki noktalı yere 9 yazılmalıdır. Ondalık kesri yazınız. Diğer seçenekler için de benzer düşünceler geliştiriniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir