3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 79

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Özellikle Türkçe ders konularında ki anlatımların zıtlık ve yakınlık durumları karşılaştırılarak aralarında mukayese yapılması gerekiyor. Baktığımızda her ne kadar Türkçe konuları birbirinden bağımsız gibi görünmüş olsa da aslında tam anlamı ile birbirinden bağımsız olmadıklarını da söyleyebiliriz.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Varlıkların Hareket Özellikleri Sıra Sizde Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Kuvveti Tanıyalım Sayfa 79, 80 Varlıkların Hareket Özellikleri Sıra Sizde Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 79 Cevabı

A. Aşağıdaki cümleleri, kutularda verilen kelimelerden uygun olanı ile doldurunuz.

  • Cevap:

1. Elektrik üreten rüzgâr türbinleri hareketi yapar. DÖNME
2. Çocuklar hareketi yaparak salıncakta sallanır.  SALLANMA
3. Yolcularını alarak duraktan hareket eden otobüs hareketi yapar. HIZLANMA
4. Kırmızı ışıkta durmak için araçlar hareketi yapar. YAVAŞLAMA
5. Sınıftan çıkarken arkamızdan bize seslenen öğretmenimizin yanına gitmek için hareketi yaparız.   YÖN DEĞİŞTİRME

  • Cevap:

B. Günlük yaşantınızdaki hareket çeşitlerine verdiğiniz örnekleri tabloda boş bırakılan yerlere yazınız.

Hareket Çeşitleri

Hızlanma 

  • Verdiğiniz Örnekler: futbolcunun depar atması

Yavaşlama 

  • Verdiğiniz Örnekler: bisikletle giderken eve geçmek için yavaşlama

Yön değiştirme 

  • Verdiğiniz Örnekler: arabanın kavşakta yaptığı hareket

Sallanma 

  • Verdiğiniz Örnekler: ağacın dallarının rüzgarda sallanması

Dönme

  • Verdiğiniz Örnekler: rüzgar türbinlerinin yaptığı hareket

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80 Cevabı

C. Aşağıdaki ifadeleri okuyup uygun yolları takip ederek çıkış kapısını bulalım.

  • Cevap:

D. Aşağıdaki ifadelerde hangi hareketin yapıldığını yanlarındaki kutuya yazınız.

1. Çocuk parkındaki salıncakla yapılan hareket

  • Cevap: sallanma

2. Yolcu almak için durağa yaklaşan minibüsün hareketi

  • Cevap: yavaşlama

3. Dünya’mızın kendi etrafında yaptığı hareket

  • Cevap: dönme

4. Yukarıdan aşağıya doğru düşen topun hareketi

  • Cevap: hızlanma

5. Kavşaktan sağa dönen arabanın yaptığı hareket

  • Cevap: yön değiştirme

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla