3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 62

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.   Paragraf tipi sorularda cevap soruda verilen paragrafın içinde gizlidir. Bu nedenle eğer iyi konsantrasyon sağgülıp dikkat verilirse bu sorular öğrencilerin zannettiklerinin aksine çok kolaydır. Sınava hazırlanırken özellikle paragraf tipi soruları bol bol çözmek gerekir. Bu sorularda başanlı olmanın anahtarı sınava hazırlanma sürecinde yorum yeteneğini arttıracak şekilde bir program izlemektir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Beş Duyumuz Sayfa 62, 63, 64, 65 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 62 Cevabı

1. “Burnunuz tıkalı olduğu zaman yediklerinizin tadını alamazsınız.” Bu olayın nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yediğiniz besinin tadı yoktur.
B) Dil bazı besinlerin tadını alamaz.
C) Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.

  • Cevap:  C

2. Duyu organlarınızın sağlığı ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Deri sağlığını korumak için banyo yapılmalıdır.
B) Göz sağlığını korumak için televizyon yakından seyredilmelidir.
C) Yüksek sesle müzik dinlenmelidir.

  • Cevap: A

3. Aşağıdaki öğrencilerden hangisi duyu organı deri ile ilgili doğru bir bilgi vermiştir?

  • Cevap: B

4. Nefes alıp vermede ve koklamada kullandığımız duyu organımız aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: BURUN
  • Cevap: BURUN

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 63 Cevabı

5. Aşağıdakilerden hangisi dilin görevlerinden değildir?
A) Yemekleri yutmaya yardım eder.
B) Yemeklerin tadını almanızı sağlar.
C) Yemeklerin tadını değiştirir.

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi burun sağlığını korumaya yönelik bir davranıştır?
A) Burnunuzun temiz tutulması.
B) Burun kanamalarında başın öne eğilmesi.
C) Burun kıllarının koparılması.

  • Cevap: A

7. Aşağıdaki duyu organı ve görevi eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
A) Dil – tatma
B) Burun – dinleme
C) Deri – duyma

  • Cevap: A

8. Göz ile ilgili olarak;
●. Çevremizdeki varlıkların şeklini, biçimini, rengini algılamanızı sağlar.
★. İnsanlar farklı göz renklerine sahip olabilirler.
▲. Başkalarına ait gözlükleri kullanabiliriz. ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ● ve ▲
B) ● ve ★
C) ★ ve ▲

  • Cevap: B

9. Beyza mutfaktan gelen güzel kokuları alınca mutfağa koştu ve annesinin hazırladığı keki masanın üzerinde gördü. Buna göre Beyza hangi duyu organlarını kullanmıştır?

  • Cevap: Koku, Görme burun ve göz .

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı

10. ▲. Çok acılı yiyecekler yemek.
●. Ağız temizliğine dikkat etmek.
★. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketmek .
Yukarıdaki ifadelerden hangileri dil sağlığını olumsuz etkiler?
A) ▲ ve ●
B) ▲ ve ★
C) ● ve ★

  • Cevap:  C

11. Duyu organlarıyla varlıkların özelliklerini örnekteki gibi eşleştirdiğinizde hangi duyu organı boşta kalır?

  • Cevap:  C

12. Berkay ödevini yaptı. Çantasını hazırladı. Yumuşacık, mis kokulu yastığına başını koyar koymaz uyudu. Yukarıdaki ifadede hangi duyu organından bahsedilmemiştir?
A) Burun
B) Kulak
C) Deri

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 65 Cevabı

13. Deri ile ilgili aşağıdakilerden hangisini yapmak doğru olmaz?
A) Derimizi yaralanma, kesilme, yanma ve ezilmelerden korumalıyız.
B) Derimizin temizliğine dikkat etmeliyiz.
C) Yazın uzun süre Güneş altında güneşlenmeliyiz.

  • Cevap: C

14. ★. Çok sıcak yemek yemek dilinize zarar verir.
●. Yüksek sesle müzik dinlemek kulağınıza zarar verir.
▲. Uzun süre güneşlenmek derinize zarar verir.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) ★, ●, ▲ B) ★, ● C) ▲, ●

  • Cevap: B

15. Aşağıda görselleri verilenlerden hangisi duyu organı değildir?

B KAŞ

16. Aşağıdakilerden hangisini yapmak kulak sağlığına zarar verir?
A) Sert ve sivri cisimle kulak temizlemek.
B) Soğuk havalarda bere takmak.
C) Aşırı gürültülü ortamlardan uzak durmak.

  • Cevap: A

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla