3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 33

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. İşin en can alıcı noktasına gelmiş bulunmaktasınız. Özellikle dil bilgisi konularında öğrenmiş olduklarınızı sizin belirlediğiniz ölçüde bir kâğıda ve renkli kalemler kullanarak şematik olarak gösterin. Oklar, listeler vb. yöntemlerle konuları kısa örnek ve hatırlatıcı açıklamalar yaparak gösterin. Bu kavram haritalarını, konunun adı geçtiğinde aklınıza gelecek şekilde yutun.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz. *

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Gezegenimizi Tanıyalım Sayfa 33, 34, 35 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 33 Cevabı

1. ▲. Kalınlığı her yerde aynı değildir.
●. Dünya’nın tüm yüzeyini kaplar.
★. Üzerinde insan, hayvan ve bitki yaşar.
Yukarıda özellikleri verilen katman hangisidir?
A) Yer kabuğu
B) Manto
C) Çekirdek

  • Cevap: A

2. İlkim aşağıdaki sorulardan hangisinin cevabını vermiştir?
A) Üzerinde insanların, kara hayvanlarının ve pek çok bitki türünün yaşadığı
yere ne denir?
B) Dünya yüzeyinin çoğunluğunu kaplayan katman hangisidir?
C) Dünya’mızı saran gaz katmanının adı nedir?

  • Cevap: B

3. Dünya’mızın şekli ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Dünya’mızın şekli küpe benzer.
B) Dünya’mızın şekli küreye benzer.
C) Dünya’mızın şekli silindire benzer.

  • Cevap: B

4. ★. Deniz, okyanus, yer altı suları, dereler bu katmandadır.
●. Pek çok canlıya ve bitkiye ev sahipliği yapar.
▲. Karalardan daha az alanı kaplar.
Su katmanı için yukarıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) ★ B) ● C) ▲

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 34 Cevabı

5. Görseldeki çocuk hangi katmanları hisseder?
A) Kara ve su katmanı
B) Hava katmanı
C) Kara, su ve hava katmanı

  • Cevap: C

6. ‘’İçi ateş, üstü taş, üzerinde bin bir baş‘’ bilmecesinin cevabı ne olabilir?
A) Uzay
B) Dünya
C) Güneş

  • Cevap: B

7. Dünya’mızın şeklini aşağıdaki hangi meyveye benzetebiliriz?
A ) B) C)

  • Cevap: B

8. ‘’Dünya yüzeyinin sularla kaplı olmayan yerlerine ………… denir.’’ Bu cümledeki noktalı yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Kara
B) Hava
C) Su

  • Cevap: B

9. ‘’Uzaktan gelen geminin önce dumanı, sonra bacası, sonra tamamı görülür. ‘’
Bu durum aşağıdakilerden hangisinin kanıtıdır?
A) Dünya’mızın şeklinin düz olduğunun.
B) Dünya’mızın şeklinin küreye benzediğinin.
C) Dünya’mızın yüzeyinde su bulunduğunun.

  • Cevap: B

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı

10. Yanda verilen Dünya fotoğrafına bakıldığında aşağıdakilerden hangisi görülemez?
A) Dünya’mızın iç katmanları
B) Dünya’mızın yüzeyinde karaların olduğu
C) Dünya’mızın yüzeyinde su olduğu

  • Cevap:  A

11. Pisagor
Birûnî
Magellan
Yukarıdaki bilim insanlarının ortak görüşü nedir?
A) Dünya’mızın yüzeyinde denizler olduğunu söylemişlerdir.
B) Dünya’mızın küre şeklinde olduğunu savunmuşlardır.
C) Dünya’mızın tepsi gibi düz olduğuna inanmışlardır.

  • Cevap: B

12. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A ) Dünya’mızın yüzeyinde karalar daha çok yer kaplar.
B) Dünya’mızın yüzeyinde sular daha çok yer kaplar.
C) Dünya’mızın yüzeyinde karalar ve sular eşit olarak yer kaplar.

  • Cevap: B

13. Kar, yağmur, sis gibi doğa olayları Dünya’mızın hangi katmanında gerçekleşir?
A) Hava
B) Kara
C) Su

  • Cevap: A

14. Dünya modelinde mavi ile gösterilen alanlar neyi ifade eder?
A) Dağları
B) Ovaları
C) Suları

  • Cevap: B

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla