3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 206

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Aldığınız notları evde deftere geçirin. Aldığınız notları mümkün olduğunca aynı günde deftere geçirmeye çalışın bu sayede konu daha aklınızda tazeyken kendinizden ek bilgiler verebilir hatta çizimler yapabilirsiniz.Zorluk seviyesi yüksek olan derslere öncelik verin. Her zaman anlamakta zorlandığınız derslere öncelik verip onları çalışın bu sayede onları çalışmak için daha çok vaktiniz olmuş olur. Sınavda çıkabilecek konulara daha çok odaklanmayı deneyin.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Değerlendirme Testi Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Sayfa 204, 205, 206, 207 Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı

1. ✓ Erişkin oluncaya kadar büyür.
✓ Erişkin olduktan sonra büyümesi durur.
✓ Besinini diğer canlılardan sağlar.
Bu özellikler aşağıdaki hangi canlıya ait olabilir?
A) B) C)

  • Cevap: B

2. Aşağıdakilerden hangisi hayvan ile bitkinin ortak özelliği değildir?
A) Kendi besinini kendi yapar.
B) Boşaltım yapar.
C) Hareket eder.

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrede yaşamaktadır?
A) B) C)

  • Cevap: C

4. Çevreye atılan çöpler ve piller.
✱ Parfüm ve deodorantlar.
■ Araba, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar.
Yukarıdakilerden hangileri çevreye zarar verir?
A) u- ✱ – ■ B) ✱ – ■ C) u – ■

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 205 Cevabı

5. Aşağıdakilerden hangisi tükenir kaynaklardan değildir?
A) B) C)

  • Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisi en kısa sürede doğaya karışır?
A) B) C)

  • Cevap: C

7. Doğal ve yapay çevre ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Yapay çevre insanlar tarafından yapılmış ya da değiştirilmiştir.
B) Yapay çevre doğada var olan çevredir.
C) Yapay çevre insanların ihtiyaçları doğrultusunda yapılmıştır.

  • Cevap: B

8. Hakan fen bilimleri dersinde sunum yapmak için yukarıdaki resimleri hazırladı. Hakan’ın sunumunun konusu ne olabilir?
A) Hava kirliliği B) Su kirliliği C) Toprak kirliliği

  • Cevap: A

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 206 Cevabı

9. Aşağıdaki canlılardan hangisi doğanın kirlenmesine sebep olur?
A) B) C)

  • Cevap: A

10. Aşağıdakilerden hangisi insanlar tarafından yapılmıştır?
A) Doğal anıtlar B) Şelâle C) Baraj

  • Cevap: C

11. Hangisi canlıların ortak özelliği değildir?
A) Büyüme B) Solunum yapma C) Yürüme

  • Cevap: C

12. Aşağıdakilerden hangisi cansızdır?
A) B) C)

  • Cevap: B

13. Aşağıdakilerden hangisi canlıdır?
A) B) C)

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 207 Cevabı

14. Bitkiler hareket etmezler.
✱ Toprak canlı bir varlıktır.
■ Su cansız bir varlıktır.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?
A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: A

15. Mete’nin ifade ettiği varlıklardan kaç tanesi canlıdır?
A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: B

16. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevrenin kirlenmesine sebep olmaz?
A) Plastik poşetlerin toprağa karışması.
B) Sonbaharda ağaçların yapraklarının toprağa karışması.
C) Çöplerden sızan suların toprağa karışması.

  • Cevap: B

17. Melisa için hangisi söylenemez?
A) Suyun önemini biliyor.
B) Suyu israf ediyor.
C) Suyu tasarruflu kullanıyor.

  • Cevap: B

18. Aşağıdakilerden hangisi doğal çevreye örnek değildir?

  • Cevap: C

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla