3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 191

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalıştığınız sırada kendinize 15-30 dakika boyunca kestirme izni verin bu sayede beyniniz dinlenmiş olur. Kalktıktan sonra 5 dakikalık spor egzersizleri yapın ve daha sonra ders çalışmaya kaldığınız yerden devam edin.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Yakın Çevremizi Tanıyalım Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Sayfa 190, 191, 192, 193 Yakın Çevremizi Tanıyalım Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 191 Cevabı

Aşağıda verilen çevre sorunlarına karşı çözüm önerilerinizi resimlerin altına yazınız.

  • Cevap

Çevrenizde gördüğünüz çevre sorunlarını tespit ediniz. Çözüm önerilerinizi aşağıya yazınız.

  • Cevap:

    Hava Kirliliği Çevre Sorunu

    Atmosferin dünyaya yakın kısmında biriken, duman, toz, gaz gibi maddelerin insanların ve diğer canlıların sağlığını tehlike sokacak hale gelmesinde hava kirliliği denir. Hava kirliliğine sebep olarak, sanayileşme, motorlu taşıtlar, kentleşme, kömürin ısınmak için elektrik üretimi için kullanılması, fabrika bacalarına yeterli filtrelemenin yapılmaması gösterilebilir.
    Ülkemizde hava kirliliği, sanayi bölgelerinde ve büyük şehirlerde önemli bir problemdir. Kentlerde ısınmaya yönelik kullanılan, petrol ürünleri, linyit kömürü, odun gibi yakıtlar havayı zehirlemektedir. Kentleşme ile yoğun motorlu taşıtların kullanımı, hava kirliliğini arttırmaktadır.
    Kirli hava, bütün insanlar için büyük risk oluşturmakta, akciğer kanseri, bronşit, alerji, nefes darlığı gibi bir çok rahatsızlığın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

    Hava Kirliliği Soruna yönelik çözüm önerileri

    1 – Yeşil alanlar arttırılmalı, ormanların tahrip edilmemeli, tahrip edilen orman bitki örtüsü yerine tekrar yenileri ekilerek, yeşil ormak birki örtüsü korunmalı.
    2- Kalitesiz havayı çok kirleten, linyit, petrol gibi ürünlerin ısınma için kullanımı enegellenmeli, doğalgaz dönüşümü yapılan yerlerde yasaklanmalıdır.
    3- Enerji ve ısınma için altenetif enerji, jeotermal, güneş, rüzgar gibi enerji çalışmları hızlandırılmalı, bunların kullanımı arttırılmalıdır.
    4- Enerjini etkin ve bilinçli kullanım, bilinci arttırılmalı, sürekli bu yönde çalışmların devam etmesi gerekmekte, enerji tasarrufu bilinci oluşturulmalıdır.
    5-  Sanayi fabrika bacalarına filtre takılmalı, bu yöndeki filtre kullanmayanlar için yaptırımlar arttırılmalı, bu denetimler sıklaştırılmalıdır.
    6- Motorlu taşıtların daha az kullanılması için, toplu ulaşım araçları kullanımı özendirilmeli, toplu ulaşım araçlarını havayı daha az kirleten yakıt tipli araçlardan seçilmeli ve gerekiyorsa bunlara filtre takılmalıdır.

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 192 Cevabı

Atıkları ayrıştırmanın sağlayacağı faydalar nelerdir?

  • Cevap:  Özellikle yenilenemeyen hammadde kaynaklarının  israfını önlemek, Çünkü özellikle günümüzün tüketim ekonomisi, sonsuz büyüme varsayımına dayanıyor.Oysa biz sınırlı bir dünyada yaşıyoruz. Sonsuz büyüme söz konusu olamaz.  Çevre bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunarak atalarımızdan borç olarak alınan  emaneti (çevreyi) sonraki nesillere yaşanabilir halde devretmeye katkıda bulunabilmek atık değerlendirme konusunun temel kaygısıdır.