3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 184

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bu durum size çok daha verimli ders çalışmanın önünü açacak ama sabredip çalışmanız burada ki en önemli kısım.Bu yazımızda önce kendimden sonra çevremdeki kişilerden yola çıkarak neden derse odaklanamadığımız ve verimli ders çalışma yollarını anlattık.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Bitkilerin Yaşam Döngüsü Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite Canlılar Dünyasına Yolculuk Sayfa 184, 185 Bitkilerin Yaşam Döngüsü Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 185 Cevabı

1. Fasulye ile arpacık soğanının büyümesi ve gelişmesindeki farklılıklar nelerdir? Yazalım.

  • Cevap: Bitkiler,

    – Tohumları çimlenir,

    – Erişkin bitki haline gelirler,

    – Yeni tohumlar üretilir,

    – Ölürler.

    Bu doğrultuda fasulye ve arpacık soğanı da bu bitkilerden ikisidir.

    – Fasulye ile arpacık soğanı büyümesi arasındaki en bariz fark zaman faktörüdür. Fasulye, bu tür bitkiler arasında en hızlı büyüyen bitki olarak öne çıkmaktadır. Bir diğer bariz fark ise çiçek bölümüdür. Fasulye bitkisi yeni bitkileri dalları aracılığı ile oluştururken, soğanda yeni bitki bitki köküdür. Bu iki bitki arasındaki en bariz farklardan biridir. 

2. Bitkilerimizin yaşam döngüsünü kaydettiğimiz formu arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Cevap: Bitkiler de diğer canlılar gibi bir hayat döngüsüne sahiptir.

    Bir bitkinin yaşam döngüsü ana hatları ile ele alınacak olursa,

    – Bir bitkinin hayat döngüsü tozlaşma olayı ile başlamaktadır. (Çiçekli)

    – Bu evre sonrasında döllenme, zigot, embriyo oluşumu, tohum ve meyve oluşumu, çimlenme, genç bitki oluşumu, büyüme ve olgun bitki evresi olmak üzere devam etmektedir.

    Bitkilerde bu evrelerin tamamı bitkinin hayat döngüsünü temsil etmektedir.