3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 138

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Haftalık planın gerçekçi olabilmesi için önce gözden geçirilir ve uygulandıktan sonra değerlendirilir. Yapılan plana muhakkak uyulmalıdır. En iyi plan bile uyulmazsa yararlı olamaz. Plan bireyin yaşamına uygun hale gelinceye kadar üzerinde çalışılmalıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Işığın Görmedeki Rolü Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Çevremizdeki Işık ve Sesler Sayfa 138, 139, 140 Işığın Görmedeki Rolü Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı

Nasıl Yapalım?

● 4 – 5 kişilik gruplar oluşturalım.
● Karton kutunun tabanına cisimleri düşmeyecek şekilde yapıştıralım ve kutunun içine hiç ışık girmeyecek şekilde etrafındaki delikleri
kapatalım.
● El fenerinizin lamba kısmının ölçüsünde kartonun üst kısmından kesip, el fenerini, kutunun içine bakacak şekilde koli bandıyla sabitleyelim.
● Kutunun yan kısmına içeriyi gözümüzle görebileceğimiz büyüklükte delik açalım. Kutunun diğer kenarına ise küçük bir delik açalım.
● El fenerini açmadan küçük deliği parmağımızla kapatarak sırayla kutunun içine bakalım. Gözlem sonucunda neler gördüğümüzü yazalım.

  • Cevap:

Parmağımızla kapattığımız küçük deliği açalım ve sırayla kutunun içine bakalım. İçerdeki cisimlerin ne olduğunu anlamak için ışık yeterli midir? Gözlem sonucunda neler gördüğümüzü yazalım.

  • Cevap:

El fenerinin düğmesini açık konuma getirerek gözlem deliğinden bakalım. Gözlem sonucunda neler gördüğümüzü yazalım.

  • Cevap:

Kutunun içindeki cisimleri hangi durumda daha iyi gördünüz? Neden?

  • Cevap:

1. Gemi kaptanları karanlıkta karaya yaklaştığını nasıl anlar?

  • Cevap: Gemi kaptanları sahillerde bulunan ve karanlıkta kendilerine yol göstermek için kurulan deniz fenerlerine bakarak karaya yaklaştıklarını anlarlar.

2. Karanlıkta uçaklar piste güvenli bir şekilde nasıl inebilir?

  • Cevap: Karanlıkta uçaklar piste şu şekilde iner: Uçağın ineceği pistin etrafı güzel bir şekilde aydınlatılır ve bu sayede pilot pistin nerede olduğunu kolayca görüp uçağı güvenli bir şekilde piste indirebilir.