3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 100

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 3. Sınıf Fen Bilimleri ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Saat kaç ile kaç arasında çalışacağınızı ve neler yapacağınızı önceden belirleyin. Özellikle ders çalışma sorunu olan öğrenciler bu uygulamayı bir gün öncesinde uyumadan önce yaparlarsa ertesi gün daha kolay ders çalışırlar. Yani bir gün öncesinde uyumadan önce “Yarın akşam saat 7, 10 arasında ders çalışacağım” diye zihninizde belirlerseniz ve aynı düşünceyi ertesi gün sabah ve okul çıkışında da tekrarlarsanız zihninizi saat 7, 10 arasında ders çalışmaya bloke edersiniz. Çünkü zihninizde neyi tekrar ederseniz kendinizi o yönde yönlendirirsiniz. Aynı uygulamayı maç seyretmek ya da dizi izlemek için yapmıyor muyuz?

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

3. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Maddeyi Niteleyen Özellikler Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Ünite Maddeyi Tanıyalım Sayfa 100, 101, 102, 103, 104 Maddeyi Niteleyen Özellikler Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı

● Görseli inceleyelim. Buradan bir madde seçelim. Bu maddeyi gözlemleyelim. Ne renk? Kırılgan mı? Sert mi, yumuşak mı? Esnek mi? Pürüzlü mü, pürüzsüz mü?

  • Cevap: Seçtiğiniz maddeye göre rengi, kırılganlığı ve pürüzlülüğü belirleyip yazmanız gerekir.

● Gözlemlerimizi aşağıdaki kavram haritasına not edelim. Maddenin adını yazmayalım.

  • Cevap: Maddenin adını ve özelliğini yazmayı unutmamalısınız.

Arkadaşlarımızın seçtiği maddeyi tahmin ederken bu maddelerin hangi özellikleri tahmininizi destekledi?

  • Cevap: Maddenin sertliği, kokusu, esnekliği, pürüzlü olup olmaması gibi özellikler etkili oldu.

3. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı

Aşağıda maddeyi niteleyen özellikler verilmiştir. Bu özellikleri belirlerken hangi duyu organlarımızı kullanırız? Yazınız. Maddelerin özelliklerini belirlerken birden fazla duyu organımızı da kullanabildiğinizi unutmayalım.

  • Cevap:

Sertlik – yumuşaklık 

  • Duyu OrganlarıDOKUNMA – TEN

Kırılganlık

  • Duyu OrganlarıDOKUNMA- TEN 

Koku

  • Duyu OrganlarıBURUN 

Esneklik

  • Duyu Organları DOKUNMA- TEN 

Renk

  • Duyu Organları: GÖRME- GÖZ

Tat

  • Duyu OrganlarıTATMA-DİL

Pürüzlülük – pürüzsüzlük

  • Duyu Organları:  DOKUNMA- TEN