12. Sınıf Top Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40

Sevgili takipçilerimiz 12. Sınıf Top yayınları Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarihin asıl amacı bugünü düne bağlamak günümüz olaylarını geçmiş olayların ışığı altında yorumlamaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe dersi dil bilgisi ve anlam bilgisi olmak üzere ikiye ayrılır. Dinleme, okuma ve yazma uygulamaları ile Türk dilinin kurallarını öğrenme ve kullanma, kavrama, analiz ve sentez yapabilme alışkanlığı kazanma bu dersin amaçlarından birkaç tanesidir. Türkçe dersinde başarılı olmak diğer derslerde de başarılı olmayı sağlar. Netice de bu ders dil ile ilgilidir ve dilini iyi kullanan bir insan her yerde başarılı olur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Çağdaş Türk Dünya Tarihi Top yayıncılık Kitap Cevapları sayfa 40

SORU: Yukarıdaki bilgilere göre Almanya’da 1928’den 1938’e kadar hangi alanda yatırımlar artmıştır? Bu durumun ekonominin büyümesi üzerindeki etkileri ve dış politikaya yansımaları neler olmuştur?

CEVAP:Tabloya baktığımızda görürüz ki Ulaşm ve Silahlanma alanlarında Almanyanın yatırımları son derece artmıştır. Ulaşımın artması Ekonomiyi ve ticareti taclandırıken, Silahlanmanın artışı Dış politikada yayılmacı siyasete nedne olmuş ve 2 dünya savaşının çıkmasında etkili olmuştur.

Naziler, Alman ekonomisini canlandırdılar. Hitler’e en önemli destek büyük iş çevrelerinden geldi. Bu desteğin verilmesinde Hitler’in oluşturduğu birlik görüntüsü ve sınırları genişletme amacı etkili oldu. Savaş sanayisi geliştikçe ekonomi canlandı, işsizlik sayısı azaldı. Tüketim mallarının fiyatlarının arttırılması yasaklandı, konut sorunu için bütçeden büyük paralar ayrıldı. Kara yollarının yapımına önem verildi, halk için ucuz otomobiller üretildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir