12. Sınıf Top Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33

Sevgili takipçilerimiz 12. Sınıf Top yayınları Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarihin asıl amacı bugünü düne bağlamak günümüz olaylarını geçmiş olayların ışığı altında yorumlamaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. İşin en can alıcı noktasına gelmiş bulunmaktasınız. Özellikle dil bilgisi konularında öğrenmiş olduklarınızı sizin belirlediğiniz ölçüde bir kâğıda ve renkli kalemler kullanarak şematik olarak gösterin. Oklar, listeler vb. yöntemlerle konuları kısa örnek ve hatırlatıcı açıklamalar yaparak gösterin. Bu kavram haritalarını, konunun adı geçtiğinde aklınıza gelecek şekilde yutun.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Top yayıncılık Kitap Cevapları sayfa 33

SORU: Yukarıdaki tabloya göre Türkiye’de 1929’a kadar ithalatta (dış alım) yaşanan yükselişin ve sonraki yıllarda yaşanan düşüşün nedenleri neler olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

CEVAP:Yeni kurulan T.C devleti ilk yıllarda ithalat yapıyordu ve büyümesini paralel olrak bu ithaat artmıştır. Fakat 1929 yılında meudana gelen ekonomik buhran tablodada görüldüğü üzere ithalatta azlamaya yol açmıştır. Bir diğer faktör ise 1938 yılında ithalatta kota getirilmesdir.

SORU: 1929 Dünya Ekonomik Buhranı’nın yaşandığı yıllarda Türkiye’nin almış olduğu önlemlerden günümüze yansıyan toplumsal alışkanlıklar nelerdir? Görsellerden de yararlanarak bir duvar gazetesi hazırlayınız.

CEVAP:Özellikle bu gün okullarımızda bile kullanılan YERLİ MALI HAFTASI ile yerli mallarına olan ilgi artırılmak istenmiştir. Resime baktığımızda yine tasarruf kumbaralarının kullanılması ise Bu gün bireysel Emeklilik sistemine benzetilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir