12. Sınıf Top Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31

Sevgili takipçilerimiz 12. Sınıf Top yayınları Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarihin asıl amacı bugünü düne bağlamak günümüz olaylarını geçmiş olayların ışığı altında yorumlamaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Dil bilgisi, aslında çok eğlenceli ve sayısal zekânın da kullanılmasını gerektiren bir beceridir. Öncelikle temel kavramları öğrenin. İsim ve fiil arasındaki farkı, sıfatların cümlede nasıl bir görev üstlendiğini, iyelik ekleriyle şahıs eklerinin aslında amca çocukları olduğunu bilin. Kuramsal şeyleri ezberlemekten çekinmeyin. Fiilimsi eklerini ezberlemeden öğrenmeniz mümkün değil, o hâlde ezberleyin. Zekânızı kanıtlamak için güzel bir fırsat bu.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Top yayıncılık Kitap Cevapları sayfa 31

SORU: Yukarıdaki tabloya göre 1929 Buhranı’nın Amerika’daki ekonomik ve sosyal sonuçları nelerdir?

Bu sorumuzu kitaptaki satırlarımızdan takip ediyoruz. Bazı sorularımızın cevabı Ders kitabımızda bulunmaktadır. 

Ekonomik Sonuçları: Birçok banka battı, yüzlerce şirket iflas etti, fabrikaların yarısı kapandı. Her dört kişiden biri işsiz kaldı, böylece tüketim talebi daha da düştü. Paranın piyasadan bir anda yok olması ve on binlerce ücretlinin işsiz kalması ihtiyaçları takasla karşılama yöntemine başvurulmasına yol açtı. Tarımdaki fiyat düşüşlerini engelleme kaygısı, açlığın yayıldığı bir ülkede tonlarca ürünün imhasına yol açacak kadar panik yarattı.

Sosyal Sonuçları: Terk edilmiş topraklar, kapatılmış fabrikalar, işlemeyen bürolar, gecekondulara (Dönemin başkanının adından dolayı Hooverkondu olarak anılıyordu.) sığınan aileler; iş aramak için vagon kapılarına asılarak yollara dökülen iki milyon nüfus, insanların sosyal konumlarını ve ruh sağlıklarını yitirdiklerinin bir göstergesiydi. Bu durum, John Steinback’in (Con Şıtaynbek) aşağıdaki etkinlikte bir bölümü verilen “Gazap Üzümleri” romanında olduğu gibi edebiyata ve sanata konu olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir