12. Sınıf Semih Ofset Trafik ve İlkyardım Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85

Sevgili takipçilerimiz 12. Sınıf Semih Ofset yayınları Trafik ve İlkyardım ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Trafik sadece içerisinde akışın yönlendirildiği bir yollar sistemi değil aynı zamanda toplumun bireylerinin bir başka biçimde etkileşim de bulunmasıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrenmek istediğiniz şeyleri parçalara bölerek çalışın. Bir seferde bütün bir konuyu ya da materyali bitirmeye çalışmayın. Her gün o gün için belirlediğiniz kadarını çalışın. Çalıştığınız konuyla ilgili notlar ya da taslaklarınızı yatmadan önce gözden geçirin. İki sayısal veya iki sözel dersi arka arkaya çalışmamaya gayret edin. Sizin fiziksel durumunuzu (çok aç ya da çok tok olmamak, yorgun ve uykusuz olmamak, vb.) ve çalıştığınız ortamın fiziksel durumunun (sıcaklık,dağınıklık, vb.) kontrol edin.Sözel dersleri çalışırken atlas, grafik, şema, vb materyallerden yararlanmaya çalışın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 85.Sayfa Cevapları

*Madde 17: Herkes, yaşama, maddî ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir:İnsanların en temel hakkı yaşama hakkıdır. Yaşam hakkı anayasal güvence altına alınmıştır. Ayrıca kişinin dokunulmazlık hakları vardır ve kendini geliştime hakkına da sahiptir.

*Madde 18: Hiç kimse zorla çalıştırılamaz: İster devlet olsun ister kişiler olsun kimse istemediği bir işte çalıştılamaz. Kısacası angarya yasaklanmıştır.

*Madde 20: Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir: Özel hayatın dokunulmazlığı güvence altına alınmıştır. Kişilerin özel alanlarına kastetmek suçtur. Devlet bile yasal izn almadan kişilerin özel ve aile hayatına dokunamaz.

*Madde 21: Kimsenin konutuna dokunulamaz: İnsanların özel yaşam alanları, evleri veya konutları mahremdir. Kimse dokunamaz.

*Madde 22: Herkes haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır: Gözaltında olsa bile insanlar iletişim kurma hakkıına sahiptir. Telefon dinleme veya haberleşmenin engellenmesi mümkün değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir