11. Sınıf Ekoyay Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53

Sevgili ziyaretçilerimiz 11. Sınıf Ekoyay yayınları Dil ve Anlatım ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Dil bilimi genel olarak dil denen gerçeği ele alan dillerin doğuşunu evrimini gelişmesini, yeryüzüne yayılışını ve aralarındaki ilişkileri ses biçim anlam sözdizimi yönlerinden inceleyen bilimdir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe sorularının % 68’i anlam, %34’i bilgiyi yorumlama sorularıdır. Bu nedenle öğrenci bol kitap okumalı ve gazete dergi makalelerini yorumlamalıdır. Bol soru çözmelidir. Soru çözme işi zevkli bir uğraş haline getirilmelidir.Yeni öğrenilen konularla ilgili testler bir gün sonra mutlaka çözülmelidir. Öğrenci konuyu gerçekten öğrenip öğrenmediğini ancak o zaman görebilir. Sınav gününe kadar her gün , bir ders seansında 20 soruyu geçmemek koşulu ile paragraf soruları çözülmelidir. Paragraf soruları çözülürken, doğru cevap göz önünde bulundurularak, yapılan yanlışın neden yapıldığı araştırılmalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Sayfa 53

10.Etkinlik

Atlı Tramvaylar Ziya Gökalp
Fikre: ünlü düşmesi

Oynamaları: ünlü düşmesi

Dışardakinden: ünlü düşmesi

Sıkıştır: ünsüz benzeşmesi

Bekledikçe: ünsüz benzeşmesi

Gitti: ünsüz benzeşmesi

Bahsedecek: ünlü düşmesi

Gördükçe: ünsüz benzeşmesi

Aklım: ünlü düşmesi

İbaretti: ünsüz benzeşmesi

Değiştiriyordu: ünsüz benzeşmesi

Devrinden: ünlü düşmesi

Devrine: ünlü düşmesi

Bıraktı: ünsüz benzeşmesi

Ömrümde: ünlü düşmesi

Yalnız: ünlü düşmesi

Kaybolmuş: ünlü düşmesi

İliştim: ünsüz benzeşmesi

 

12.Etkinlik

  Günlük Anı
Yazılış Amacı Günlük yaşantıları not ederek kalıcı hale getirmek Geçmişte yaşanmış bir olayı çeşitli yönleriyle okuyucuyla paylaşmak
Ne Zaman Yazıldığı Günü gününe yazılır. Belli bir zaman geçtikten sonra yazılır.
Kullanılan Anlatım Türleri Açıklayıcı, öyküleyici ve betimleyici anlatım Açıklayıcı, öyküleyici, betimleyici anlatım
Dilin İşlevi Göndergesel işlev Göndergesel işlev
Dil ve Anlatım Özellikleri Açık, sade bir dil kullanılır. İmge ve mecazlardan kaçınılır. Kelimeler gerçek anlamlarıyla kullanılır. Açık, sade bir dil kullanılır. İmge ve mecazlardan kaçınılır. Kelimeler gerçek anlamlarıyla kullanılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir