11. Sınıf Ekoyay Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132

Sevgili ziyaretçilerimiz 11. Sınıf Ekoyay yayınları Dil ve Anlatım ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Dil bilimi genel olarak dil denen gerçeği ele alan dillerin doğuşunu evrimini gelişmesini, yeryüzüne yayılışını ve aralarındaki ilişkileri ses biçim anlam sözdizimi yönlerinden inceleyen bilimdir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Planlı Çalışınız. Hedefleri oluşturmak ve plan yapmak yolculukta önemli adımlardır. Ancak önemli olan uygulama aşamasında içsel ve dışsal çalışmalarımı engelleyebilecek nedenleri öngörüp başa çıkabilme konusunda iç disiplin geliştirebilmektir. Yaşamımızla ilgili sorumluluğu rastlantılara bırakırsak çalışmalarımızı ve başarılarımızı engelleyebilecek pek çok sebebimiz olacaktır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Yıldırım Yayınları Cevapları Sayfa 132

8.Etkinlik

Eleştiri ile deneme arasındaki farklar:

Eleştirinin konusu incelenen eserle sınırlandırılmıştır. Denemede, herhangi bir konu sınırlaması yoktur. Hayat, ölüm, güzellik, sanat, kıskançlık, dostluk, özgürlük, tutsaklık, öfke, sevinç her şey denemede işlenebilir.

Eleştirilerde ele alınan eserle ilgili değerlendirmeler yapılırken esere bağlı kalınır. Söz konusu eserin değerli ya da değersiz yönleri örneklerle ve nesnel biçimde ortaya konur. Denemede ise yazarın böyle bir sorumluluğu yoktur. O, seçtiği konuyu istediği gibi işleyebilir.

Eleştiri yazılarında öğreticilik, yol göstericilik, yargılama esastır. Bu nedenle eleştiri yazılarında düşünceler, izlenen eleştiri türünün gerektirdiği terimlere  ve eserdeki örneklere bağlı kalınarak anlatılır. Denemede ise özgürce seçilen bir konu, bir söyleşme havası içinde işlenir. Denemede de okura bazı gerçekler öğretilir; fakat okur bunun ayırdında değildir.

Denemecinin bir iddiası ve söylediklerini kanıtlama, belgeleme kaygısı yoktur. O, düşüncelerini kesin yargılara varmadan anlatır. Eleştiri yazarı ise düşüncelerini, eleştirdiği esere ve konuyla ilgili otorite sayılacak kaynaklara dayanarak dile getirmek, okuyucuyu tatmin etmek zorundadır.

9.Etkinlik

Yunus’tan köroğlu’na: Açıklayıcı anlatım

Yeni Halide Edip  éSinekli Bakkal”: Açıklayıcı anlatım, karşılaştırma, ÖRNEKLEME

Tercime Meselesi: Açıklayıcı anlatım

Don Kişot, Romanların Romanı: Açıklayıcı anlatım, tanık gösterme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir