11. Sınıf Ekoyay Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108

Sevgili ziyaretçilerimiz 11. Sınıf Ekoyay yayınları Dil ve Anlatım ders kitabının bütün sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Dil bilimi genel olarak dil denen gerçeği ele alan dillerin doğuşunu evrimini gelişmesini, yeryüzüne yayılışını ve aralarındaki ilişkileri ses biçim anlam sözdizimi yönlerinden inceleyen bilimdir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çünkü, bazı öğrenciler, anlamadığı halde “İşlem tamam taraftara selam der” ve anladığını zannederek dersi geçer. Buna “erken anlama” sorunu denir. Bazı öğrenciler de;  “Off  be bir türlü anlayamıyorum” diyerek tam olarak anladığını hissetmez. Buna da “geç anlama” sorunu denir.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

Yıldırım Yayınları 11. Sınıf Dil ve Anlatım Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108

İnceleme-Uygulama

2.Etkinlik

Deneme türünde konu sınırlaması yoktur. İnsanı ilgilendiren her konu denemenin konusu olabilir. Denemeleri diğer türlerden ayıran en önemli özelliği anlatımında gizlidir.

3.Etkinlik

Açık, sade ve akıcı bir dil kullanılır.

Yazarın anlatımında “ben, bence, bana göre” şeklinde bir görecelik havası vardır.

Yazar kendi kendine konuşuyor gibidir. Bu nedenle içten, samimi bir anlatımı vardır.

Yazarın içtenliği, insanın birey ve toplum karşısındaki tavrını bayağılığa, basitliğe düşürmeyen bir içtenliktir.

Anlatımda kesinlik ve kanıtlama çabası yoktur.

4.Etkinlik

Kullanılan anlatım türleri: açıklayıcı anlatım, karşılaştırma, tartışmacı anlatım

1)Anlatım bozukluğu bulunmamaktadır.

2)Göndergesel işlev

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir