11. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76

Lise öğrencilerinden 11. sınıflar için Top Yayınları İnkilap tarihi ders kitabının belirtilen sayfası aşağıda yazının sonundadır. Burada sizler için hazırlanan yanıtlar uzman kadro tarafından hazırlanmıştır. Bu paragrafları okuma ve yorumlama noktasında kitap okumayan öğrenciler çok zorlanırken, kitap okuyan öğrenciler hiçbir zorluk çekmezler. Bu sayede hem soruyu doğru çözerler, hem de sınavda zaman kazanırlar.Okuması kötü olan bir öğrenci ise hem soruya yanlış yanıt verir, hem de sınav süresinin büyük bir kısmını paragrafları okumaya ayırır.

Değerli öğrenciler hemen aşağıda sayfanın çözümlerine bakabilirsiniz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

11. sınıf inkılap tarihi TOP Yayıncılık Cevapları sayfa 76

Mudanya Ateşkes Antlaşması’nın aşağıda verilen maddelerinin hangi değerlendirmeye denk düştüğüne yönelik eşleştirme yapınız.

11-sinif-inkilap-tarihi-top-yayincilik-cevaplari-sayfa-76

Senem Ayşe (1879-1954) anlatıyor:
Maraş Fransızlar tarafından işgal edilince yıllarca birlikte yaşadığımız Ermenilerin bazıları, Fransızlarla birlik olup taşkınlık yapmaya başladılar. Erkeklerimiz ailelerini ve mahallelerini korumak için mücadeleye başladı. Kocam Ramazan da bu mücadeleye katıldı. Kümbet ve Kayabaşı mahalleleri civarında şehit düştü.
Haberi duyunca şehit kocamın başucuna gittim. Cenazesinden sonra onun kıyafetlerini giyip silahını kuşanarak ben de mücadeleye başladım.
Cephane istemek için bir gün Kılıç Ali Bey’in huzuruna çıktım. Kılıç Ali Bey bir kadının silah kuşandığını görünce çok şaşırdı, inanamadı. Elimdeki silahla gösterdiği hedefi vurunca ikna oldu ve gerekli cephanenin verilmesini sağladı. Çok zor günler geçirdik. Ama sonunda özgürlüğümüzü korumayı bildik. Maraş’ın kurtuluşunda karınca kararınca hepimiz bir şeyler yaptık.
(www.kahramanmaras.bel.tr) (Düzenlenmiştir.)
SORU:  Siz de Millî Mücadele kahramanlarından birinin hikâyesini kendi dilinden anlatımıyla sınıf ortamında paylaşınız.
CEVAP: Sevgili Öğrencilerim Öncelikle Yukarıdaki Okuma parçasında bahsedilen olayı ve kişileri derinlemesine okumanızı bunu yaparken diğer kaynaklardan faydalanmanızı tavsiye ederim. Sorumuzun cevabı olarak da Kurtuluş  savaşı kahramanlarımızdan birini seçmenizi tavsiye ederim. Kahraman açısından sıkıntı yaşamayacaksınız. Ufak bir kaç araştırma ile inanın ki sayfalar dolusu bilgi bulacaksınız. Size sadece küçük bir örnek ŞAHİN BEY‘i verebilirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir