11. Sınıf Top İnkilap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 74

Lise öğrencilerinden 11. sınıflar için Top Yayınları İnkilap tarihi ders kitabının belirtilen sayfası aşağıda yazının sonundadır. Burada sizler için hazırlanan yanıtlar uzman kadro tarafından hazırlanmıştır. Türkçe dersini iyi bir şekilde öğrenmek ve TEOG sınavında Türkçe testinde başarı yakalamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ikinci nokta, okuma ve anlama yeteneğini geliştirmek olmalıdır. Bol Bol Kitap Okuyun TEOG Türkçe dersi çalışma yöntemleri arasında gösterilebilecek ve en etkili yöntemlerden bir tanesi olarak öne çıkabilecek olan bir yöntem de, kitap okuma yöntemidir.

Değerli öğrenciler hemen aşağıda sayfanın çözümlerine bakabilirsiniz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. İyi dersler…

Sayfanın Cevapları:

11. sınıf inkılap tarihi TOP Yayıncılık Cevapları sayfa 74
“Ordumuzun kararı saldırıya geçmektir. Ama bu saldırıyı geciktiriyoruz. Çünkü, hazırlığımızı iyice tamamlamak için biraz daha zaman gerekir. Yarım hazırlıkla, yarım önlemle yapılacak saldırı, hiç saldırı yapmamaktan çok daha kötüdür… Osmanlılar, göze aldıkları savaşın genişliği ölçüsünde sakıngan ve öngörüşlü davranmadıklarından ve daha çok duygularıyla
tutkularının etkisi altında iş gördüklerinden, Viyana’ya dek gitmişken geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Ondan sonra, Budapeşte’de de duramadılar geri çekildiler; Belgrat’ta da yenilip geri çekilmek zorunda bırakıldılar. Balkanları bıraktılar. Rumeli’den çıkarıldılar. Bize, içinde düşman bulunan bu yurdu miras bıraktılar. Bu son yurt parçasını kurtarırken olsun tutkularımızdan, duygularımızdan özveride bulunarak düşünceli olalım. Kurtuluş için, bağımsızlık için eninde sonunda düşmanla, bütün varlığımızla vuruşarak onu yenmekten başka karar ve çıkar yol yoktur ve olamaz!” (Atatürk, 1978: 466-467)

SORU:  Mustafa Kemal’in yukarıdaki açıklaması, kişisel özelliklerinden hangisinin göstergesidir? Tartışınız.

CEVAP: Bu okuma parçasında bir çok kişisel özelliği ön plana çıkmıştır. Kararlılık, Planlılık, Tarih iyi bilmek, Sabırlı olma vs.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir