11. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 171

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 11. Sınıf MEB yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarih geçmişteki insan topluluklarının gerek kendi aralarında gerekse komşularıyla olan siyasal toplumsal münasebetlerini yer ve zaman göstererek anlatan bir bilim dalıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışmanızın bitiminde kendinize hak ettiğiniz ödülü zevkle verin ve hayalinizi zevkle kurun. Ders çalışırken hayale dalarsanız ve bunu kendinize ödül olarak verecek şekilde ayarlayamıyorsanız ikinci öneri olarak kurduğunuz hayale devam edip bitirmenizdir. Hayalinizi bitirdiğiniz zaman tekrar derse dönün. Bu hayallerin geri gelmesini önlemenin bir yoludur. 5-10 dk. gibi makul bir süre içinde derse dönemediğinizi fark ederseniz yerinizden kalkın yürüyün, hafif fizik egzersiz hareketleri yapıp kendinizi zihninizi ve hafızanızı değiştirin.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Cevapları Sayfa 171

SORU: Uygurlara ait “Çocuğunu öğretmene ver, ondan alıp saraya ver?” atasözü onlarda nasıl bir eğitim anlayışının olduğunu gösterir?

CEVAP: Uygurlar akademik eğitime çok önem vermişlerdir. Böylelikle eğitim alan çocuklar saraylarda görev almışlardır. Nesillerden nesillere aktarılan bilgilerle törelerde aktarılmıştır.

SORU: Ad koyma usullerinden hareketle Türklerdeki yaşam tarzının eğitimi nasıl etkilediğini tespit ediniz.

CEVAP:Ad koyma usulünden hareketle çöyle diyebilriz ki yahyagungor.net sitesinden balka bir yerde bunun bulamazsınız. Örgün bir eğitim yoktur. Görerek ve yaşayarak öğrenme vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir