11. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 137

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 11. Sınıf MEB yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarih geçmişteki insan topluluklarının gerek kendi aralarında gerekse komşularıyla olan siyasal toplumsal münasebetlerini yer ve zaman göstererek anlatan bir bilim dalıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Haftalık Plan: Bir hafta boyunca tüm görevleri planlamak için hazırlanır. Sınav için hazırlanma, ders kitabını okuma, çalışma, arkadaşlarla toplanma gibi etkinlikler için zaman ayrılır. Haftalık plan yapılırken esnek davranmalı ve çok şey yapma planlanmalıdır. Eğer yeterince dinlenilmezse planlananlar gerçekleşmez. Birçok şeyi kötü bir biçimde yapmaktansa birkaç şeyi iyi yapmak daha yararlıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

11.Sınıf Seçmeli Tarih Dersi Meb yayınları  Cevapları sayfa 137

Soru:-Yandaki metne göre Türk- İslam devletlerinde izlenen ekonomi politikaları ile ilgili hangi yargılara ulaşılabilir?

CEVAP: Bu sorunun cevabını yine kitabımızda geçen cümlelerle verelim. Konu daha anlaşılır olsun böylelikle. Zaten yahyagungor.net sitesi sizlere en doğru cevapları vermeyi ilke edinmiştir. Ilk Müslüman Türk devletlerinde bir taraftan halkı zengin kılmaya yönelik önceki iktisadi anlayış devam ettirilirken diğer taraftan Islam dininin etkisiyle yeni anlayışlar ekonomide hâkim olmaya başlamıştır. Bunlar; israftan kaçınma, devletin üretimden çok denetimle ilgilenmesi, servet ve  mülkiyetin yaygınlaştırılması ile adil gelir dağılımının sağlanması olarak özetlenebilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir