11. Sınıf MEB Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 102

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 11. Sınıf MEB yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Tarih geçmişteki insan topluluklarının gerek kendi aralarında gerekse komşularıyla olan siyasal toplumsal münasebetlerini yer ve zaman göstererek anlatan bir bilim dalıdır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bununla birlikte  bir bilgiyi ilişkilendirme yapmadan papağan gibi tekrar etmek de etkisiz bir öğrenmedir. Özellikle yeni öğrendiğiniz bir bilgiyi uykudan önce yani o gün içerisinde tekrar etmezseniz  %50″sini unutursunuz. Bir hafta içerisinde tekrar etmezseniz % 70″ni unutursunuz. Geriye gördüğünüz gibi çok az bilgi kalıyor ki bu kadarcık bilgiyle hiçbir başarı elde edilmez.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

11. Sınıf Seçmeli Tarih  Sayfa 102 Cevapları

SORU: Türklere ait “il gider, töre kalır.” Sözünden hangi yargılara ulaşılabilir.  

Cevap: Türklerde Töre denilen yazısız hukuk kurallarının ne kadar önemli olduğunu ve hukukun üstünlüğünün kanıtıdır.

SORU:Yukarıda Orhun kitabeleri’nden bazı cümleler alınmıştır. Bunlarla ilgili “töre’nin özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz. 

Cevap: Türklerde devletin temeli töreye dayanmaktadır ve devlet ve toplumun teşkilatlanması töreye göre olmaktadır. Türklerde töre yenilikçi yapıya sahiptir. Toplumun ve çevrenin şartlarına göre ihtiyaca binaen yeniden düzenlenebilir. Bununla birlikte Adalet, eşitlik, iyilik ve insanlık törenin değişmez hükümleridir. Töreyi değiştirme yetkisi kağan tarafından yapılabilirdi ama bunu kurultayın habul etmesi gerekirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir