11. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Netbil Yayınları Sayfa 70

Değerli öğrencilerimiz Netbil yayınları 11. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.  Hiçbir Zaman Çok İyi Bildiğinizi Düşünmeyin Hiçbir dersi çok iyi bildiğinizi düşünmemelisiniz ancak Türkçe çalışırken bu tür bir yargıya kesinlikle kapılmamalısınız. Çünkü Türkçenin dil yönünden çok iyi bir öğrenci olurken, anlam yönünden çok zayıf bir öğrenci olabilirsiniz.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 70.Sayfa Cevapları
Aşağıdaki metin 1923 yılında İstanbul Darülfünununda öğrenci olduğu sırada devlet bursu ile Berlin Üniversitesine gönderilen Mahmut Sadi (Irmak) adlı bir öğrenciye aittir. Mahmut Sadi, tıp ve biyoloji eğitimi gördüğü Berlin Üniversitesinden 1929 yılında pekiyi dereceyle mezun olmuş, 1933 yılından itibaren de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyeliği görevine başlamıştır.
Metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız.

• Atatürk’ün yurtdışına öğrenciler göndermesinin nedenleri nelerdir?
CEVAP: Cumhuritetin ilk yılllarında gönderilen bu öğrencilerin batıdaki eğitim sisteminden faydalandıktan sonra ülkemize geri dönerek bilimsel çalışmaları devam ettirmeleri amaçlanmıştır

• Atatürk telgrafında geçen “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz!” sözüyle ne anlatmak istemiş olabilir?
CEVAP: Atatürk bu sözüyle batıdaki bilimlerden faydalandıktan sonra yurda dönen bu kişilerin bilimsel alanda çalışmalar yapmalarını kastetmiştir. Devlet yeni kurulduğu için yapılacak bilimsel çalışmalar ülkenin gelişimini hızlandıracaktır.

• Kendinizi Mahmut Sadi’nin yerine koyunuz. Atatürk’ten böyle bir telgraf alsaydınız duygu ve düşünceleriniz neler olurdu?
CEVAP: Devletimizin kurucusu Atattürk’ten telgraf almak büyük bir gurur ve onur anlamına gelirdi. Yapacağımın işi daha zevkle ve şevkle yapardım.