10. Sınıf Tuna Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Tutku yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade okuyup yazarak dinlemek Tarih öğrenme konusunda daha faydalı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Yukarında bahsettiğimiz sorunlar sadece devlet okullarının değil, özel kurumlarında sorunu. Ülkemizde yabancı dil sorunu çok fazla emek ve maddi kayba yol açan ciddi bir sorun. Bakış açısını değiştirerek bu sorunların çözülebileceğine inanıyorum. Bu kadar fazla emek ve paraya gerek olmamalı. Diğer ülkelerde böyle değil, en azından onların bu işi nasıl yaptığını incelemek lazım.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Tarih Kitabı Tuna Matbaacılık Cevapları sayfa 92

10-sinif-tarih-kitabi-tuna-matbaacilik-cevaplari-sayfa-92

SORU: Yukarıdaki minyatürleri incelediğinizde minyatürlerde gördüğünüz kişilerin kimler
olduğu ve neler yaptıkları konusunda neler söyleyebilirsiniz?
CEVAP: Değerli Ziyaretcilerimiz minyatürler Ünlü Osmanlı şahsiyeti Levni tarafından yapılmıştır ve şenlikleri göstermektedir. Bu resimlerde ortada bulunan kişiler genellikle padişahlardır. Padişahlara gösteriler yapan kişilerde etrafta bulunmaktadır. Kitabımızada aynen şöyle anlatılmaktadır. Osmanlı Devleti’nin her bakımdan zirveye ulaştığı 16. asırda eğlence hayatı da çeşitlendi. Bu devirde İstanbul’da tahta geçişi ve kazanılan zaferler nedeniyle düzenlenen donanma şenlikleri (Resim 2.24) dillere destandı. Şenlikler öncesinde toplar atılır, tellallar bağırtılır, şehir baştan başa süslenir, yollara taklar dikilir, minareler arasına mahyalar asılırdı. Meydanlara eğlence çadırlarının kurulduğu donanma şenliklerinde havai fişekler atılır; akrobatlar, cambazlar, gölge oyuncuları ve kuklacılar gösteri yaparlardı. Esnafların, geçit törenleriyle ürettiklerini sergiledikleri donanma şenliklerinde geceleri fener alayları düzenlenir, büyük ziyafet sofraları açılır, askerlere ve muhtaçlara paralar dağıtılırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir