10. Sınıf Tuna Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Tutku yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade okuyup yazarak dinlemek Tarih öğrenme konusunda daha faydalı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrenmek istediğiniz şeyleri parçalara bölerek çalışın. Bir seferde bütün bir konuyu ya da materyali bitirmeye çalışmayın. Her gün o gün için belirlediğiniz kadarını çalışın. Çalıştığınız konuyla ilgili notlar ya da taslaklarınızı yatmadan önce gözden geçirin. İki sayısal veya iki sözel dersi arka arkaya çalışmamaya gayret edin. Sizin fiziksel durumunuzu (çok aç ya da çok tok olmamak, yorgun ve uykusuz olmamak, vb.) ve çalıştığınız ortamın fiziksel durumunun (sıcaklık,dağınıklık, vb.) kontrol edin.Sözel dersleri çalışırken atlas, grafik, şema, vb materyallerden yararlanmaya çalışın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Tarih Kitabı Tuna Matbaacılık Cevapları sayfa 85
SORU: Hukuk kurallarının yazılı hâle getirilmesine neden ihtiyaç duyulmuş olabilir?
CEVAP: Söz uçar yazı kalır diye müthiş bir söz vardır bilir misiniz ? işte bu sebeple insanlık yılların getirdiği tecrübe ile oluşturduğu hukuk kurallarını yazılı hale getirerek hem bir standarta bağlamış ve hemde gelecek nesillere daha güvenli şekilde aktarmışlardır.

SORU:Piri Reis’in 1513’te çizdiği dünya haritası ile ilgili bir araştırma yapınız.
CEVAP: Pîrî Reis Haritası günümüze kalan, Avustralya kıtasını gösteren en eski haritalardan biridir. Osmanlı Kaptan-ı Derya’sı (Amiral) Pîrî Reis tarafından 1513’te çizilmiş olup, Avrupa ve Afrika’nın batı kıyılarını ve Güney Amerika’nın doğu kıyılarını gösterir. Aralarında Kristof Kolomb’a ait bir haritanın da bulunduğu yirmi kaynağı bütünleştirerek hazırlanmış, 16. yüzyıl
Avrupa ve Müslüman denizcilerinin coğrafya bilgilerini içeren değerli bir tarihi belgedir.

Buraya resmini de ekleyerek sizlere görsel olarak sunuyoruz ödevinizi.piri_reis_world_map_01

SORU:Siyasi, ekonomik ve askerî güç ile bilim, kültür ve sanat faaliyetleri arasında bir ilişki var mıdır? Neden?
CEVAP: Elbette vardır değerli takipçilerimiz.  Bit devlet zaten tüm bu yukarıda saydıklarımızın beraber inşaası sayesinde büyük devlet olabilir. Bunların hiç birisini birbirinden ayırmak mümkün değildir.

hakkaniyet-cemberi

Hakkaniyet çemberi adı verilen yukarıdaki şemaya bakarak Osmanlı Devleti için adaletin
önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Adalat herşeyin merkezin yer almaktadır diyebiliriz. Devlet adaletle yönetilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir