10. Sınıf Tuna Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Tutku yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade okuyup yazarak dinlemek Tarih öğrenme konusunda daha faydalı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bunun dışında yapacağınız bireysel çalışmalarla kolay bir şekilde kendinizi Türkçe dersi bakımından donanımlı hale getirebilirsiniz.Ders Tekrarı En Önemli Nokta TEOG Türkçe dersi çalışmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ders tekrarıdır. Matematik dersini çözmeniz gereken soruyu görünce hatırlayabilirsiniz ancak Türkçe dersini, herhangi bir soru üzerinden hatırlamanız oldukça güçtür.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Tarih Kitabı Tuna Matbaacılık Cevapları sayfa 72
SORU: Yukarıda anlatılanlara bakarak Osmanlı Devleti’nin yönetim anlayışı hakkında hangi değerlendirmelerde bulunabilirsiniz?
CEVAP:Diğer gayrimüslim azınlıklar gibi Ermeniler de askere alınmadıkları için ekonomik faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilmişlerdir. Ermeniler Osmanlı Devleti’nin sağladığı huzur ve güven ortamında genellikle bankerlik, sarraflık, tüccarlık, mültezimlik gibi çok gelir getiren işlerle uğraşmışlardır. Ayrıca birçok Ermeni gencini öğrenim görmek ve sanat eğitimi almak üzere Avrupa’ya göndermişlerdir. Bunlardan biri olan Apkar Tıbir, Venedik’te matbaacılık sanatını öğrendikten sonra 1567 yılında İstanbul’a gelerek burada ilk Ermeni matbaasını açmıştır. Böylece Ermeniler ekonomik kalkınmanın yanı sıra millî ve kültürel varlıklarını da bilinçli bir şekilde geliştirme imkânı bularak Osmanlı toplumundaki en imtiyazlı milletlerden biri olmuşlardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir