10. Sınıf Tuna Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Tutku yayınları Tarih ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade okuyup yazarak dinlemek Tarih öğrenme konusunda daha faydalı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.  Bol kitap ve gazete okuyarak kelime haznesini güçlendirmek ve kelimelerin cümle içinde kullanımlarını öğrenmek kuşkusuz bu noktada en güzel çalışmalardan biridir. Kelime haznesinin güçlü olması kişinin hızlı düşünme gücünü arttıracak, bunun yanında sağlam ve etkili düşünmesini de sağlayacaktır. Bunun için anlamı bilinmeyen kelimelerle karşılaşıldığında o kelimeyi hemen sözlükten araştırmak, imla kılavuzundan kelimenin kullanımına bakmak da önemli bir öğrenme yoludur.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Tarih Kitabı Cevapları Tuna Matbaacılık sayfa 64
SORU: Coğrafi Keşiflerin Osmanlı ekonomisi üzerindeki etkileri neler olmuştur?

CEVAP: Barutun Ateşli silahlarda kullanılması: Krallar Feodal beylerin kalelerini gelişen teknoloji ile yıkmaya başladılar.

Derebeylik adıyla da bilinen feodalitenin zayıflamasında senyörlerin Haçlı Seferleri ve Yüzyıl Savaşları sırasında uğradıkları can ve mal kayıpları önemli rol oynadı. Örneğin İngiltere ile Fransa arasında uzun süre devam eden Yüzyıl Savaşları (1337-1453) Fransa’nın zaferiyle sonuçlandı. Fransa Kralı da kazandığı zaferden aldığı güçle topraklarındaki derebeylikleri ortadan kaldırdı. Böylece Fransa, Avrupa’nın en güçlü merkezî krallığı hâline geldi. İngiltere’de ise Yüzyıl Savaşları’nın ardından başlayan ve Çifte Gül adı verilen iç savaş sırasında birbirleriyle mücadele eden derebeyleri zayıfladı

Coğrafi keşifler:  yeni kıtaların keşfiyle birlikte Avrupa’dan dışarıya doğru yaşanan göçler de etkili oldu. Avrupa’da nüfusun azalması üzerine derebeyleri topraklarında çalışacak insanlar bulma konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Böylece Avrupa’da tarımın önemi azalırken para ekonomisine dayanan ticari faaliyetler önem kazandı. Bunun sonucunda ekonomik bakımdan zayıflayan senyörler giderlerini karşılamak için sahip oldukları geniş toprakları satmak veya borçlanmak zorunda kaldılar. Ticaretle uğraşan burjuvalar ise her geçen gün güçlenerek sermayelerini arttırdılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir