10. Sınıf Açılım Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Sayfa 179

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Açılım yayınları Biyoloji ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Herkesin anlayabileceği tanımıyla biyoloji veya canlı bilimi, canlıları inceleyen bilim dalı olarak bilinmektedir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Özellikle denemelerde düşük netler gelince öğrenci milleti olarak hırs yapmaktansa dersleri boşluyor kısacası işin kolayına kaçıyoruz.Bu durum zincirleme yaparak diğer denemelerde de düşüşe geçmemizi ve en son ciddi olarak çalışmayı bırakmamıza kadar gidebiliyor. Bu yüzden denemelerden sonra “daha çok çalışmanız” gerektiğini kendinize sürekli hatırlatın. Dersin başına oturduğunuz en basit hali ile sınıfınızda sizden daha iyi olan kişileri hedefleyin yada puan hedefleyin. Bunun doğrultusunda çalışın.Sınav sürecinde pes etmek yolun sonu demek unutmayın.Ayırca bir deneme bakarak moral bozmayın çünkü denemelerin zorluk seviyeleri var ve denemelerin yapılma amacı eksik konularınızı tespit etmek. Sizde eksikliklerinizi tespit ederek onların üzerine yoğunlaşın.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Açılım Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 179 Cevabı 

9. Aşağıda verilen soyağacında, koyu renkli gösterilen bireyler, belirli bir özellik bakımından aynı fenotiptedirler. Buna göre, bu özelliğin ortaya çıkmasını;
I. X kromozomunda taşınan baskın alel
II. Otozomal kromozomlarda taşınan baskın alel
III. Otozomal kromozomlarda taşınan çekinik alel durumlarından hangileri sağlar?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

10. Fenotipinde belirli bir özelliği gösteren dişi bir birey ile fenotipinde bu özelliği göstermeyen erkek bir bireyin çaprazlanmasından meydana gelen erkek ve dişi bireylerin her zaman, tümünde bu özellik ortaya çıkmıştır.
Böyle bir sonuca, bu özelliğin aşağıdaki durumların hangisindeki gibi olması neden olur?
A) Çekinik olarak otozomal kromozomlarda bulunması
B) Çekinik olarak X kromozomunda bulunması
C) Homozigot baskın olarak otozomal kromozomlarda bulunması
D) Y kromozomunda bulunması
E) Eksik baskın olarak otozomal kromozomlarda bulunması

  • Cevap: C

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir