10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Sırada dik oturun ve öğretmen ile göz teması kurun. Söylediklerine dikkatinizi verin. Öğretmenle göz teması kurarsanız zihniniz öğretmenin söylediklerine daha çok odaklanır. Göz teması iletişiminizin kopmasını önler.
Eve gidince önce dinlenin. Dinlenmeden yapılan çalışmalarda sık sık konudan kopmalar meydana gelir. Konsantrasyonunuz çabuk bozulur. Aç iseniz midenizi tıka basa doldurmadan yemek yiyin.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı 

1. Aşağıdaki tabloya beyitlerde anlatılmak istenenleri işleyiniz.

  • Cevap:
    1.Beyit:  Şair, sevgiliye seslenerek sevgilinin attığı bakışlarla gönlünün yaralandığını, sevgilinin bakışlarıyla gönlüne adeta okların saplandığını belirtiyor.
    2.Beyit: Şair, sevgilinin birinci ihsanının  aşıkının bağrında açtığı yara, ikinci ihsanının da o yaranın kapanmasını engelleyen elmas tozu olduğunu belirtiyor.
    3.Beyit: Şair gam gibi değerli bir misafir var iken sevinci ağırlamanın mümkün olmadığını belirtiyor.
     
    4.Beyit: Şair,  önce sevgiliden ayrı düşerek sonra gurbete düşerek acı üstüne acı yaşadığını belirtiyor.
    5.Beyit: Şair kendisine  “Hem içki içmez, hem güzel sevmez!” diye  iftira üstüne iftira attıklarını, hem içki içtiğini hem de güzel sevdiğini belirtiyor.

 

“10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir