10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.  Bol kitap okuyarak tasvir gücünüz ve kelime dağarcığınız gelişecektir. Bunun yanı sıra asıl dikkat etmeniz gereken bir başka nokta da dersleri günü gününe takip etmek ve konularla ilgili çok bol soru çözmektir. Eğitmenler SBS sınavına hazırlanan öğrencilere her gün mutlaka en az 100-150 soru çözmeyi tavsiye etmektedirler.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz. *

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Türk Edebiyatı Nova Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65

HAZIRLIK
1. “Toplumlar farklı medeniyet dairesine girdiklerinde bir süre karşılaşılan yeni medeniyetin getirdiklerine alışmaya çalışmışlar. Bu süre zarfında hem kendi kültürlerini hem de yeni kültürü bir arada yaşamışlardır. Buna ara dönem denir.”Bu cümleye göre İslamiyetin kabulü ile oluşan ara dönemde edebiyatımızda ne tür değişiklikler meydana gelmiş olabilir? Daha önceki derste öğrendiklerinizi de dikkate alarak düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bu sayfanın cevaplarını aşağıdan yorum yaparak bizden isteyiniz.

testonline.blogcu.com

2. Mesnevi nazım şekli hakkında neler biliyorsunuz? Bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Mesnevi Özellikleri:

1. Uyak düzeni aa ba ca… biçimindedir.

2. Daha çok, aruz vezninin kısa kalıplarıyla yazılır.

3. Arap ve Türk edebiyatına İranlılardan geçmiştir.

4. Öyküleme gerektiren konular, bu türde işlenmiştir

5. Beyit sayısı, konunun işlenişine göre belirlen(mez. Beyit sayısı sınırsızdır.) (1996)

6. Mesnevilerde Divan şairi halk hikayecisi ile birleşir (1976) Divan Edebiyatı’nda modern öykü ve romanın yerini tutan en önemli tür mesnevidir.

(Şeyh Galip)’in Hüsn ü Aşk, Süleyman Çelebi’nin Mevlid adlı yapıtları bu türün tanınmış örnekleridir. (2007)

Koçi Bey, toplumda yer alan İLİM YOLUNDAKİ aksaklığa değiniyor

4.    İlim yolundaki bozulmanın sebeplerini açıklayınız.

testonline.blogcu.com

kişilerin kendi istediklerini iş başına getirmeleri İşin ehli olmayanların rüşvet ve torpille iş başına gelmeleri Kazaskerlerin yersiz olarak azlolunması( görevine son verme) Hırs sahibi insanların makam ve nimet fırsatı gütmeleri Memurların rüşvet ve ehliyetsiz olarak belirlenmesi

5.    Dilin bir millet için önemi nedir? Açıklayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir