10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Derste ve evde çalışma yöntemleri Bütün diğer derslerinizde olduğu gibi, Türkçe dersinde de öğrenmelerin kalıcı hâle getirilmesi için tekrar şarttır. Okulda öğrendiklerinizi mutlaka evde tekrar etmeli ve kavram haritalarınızı oluşturmalısınız. Okulda öğrendiğiniz konularla ilgili elinizdeki yardımcı kaynakları belli zaman aralıklarıyla tekrar gözden geçirebilir ve konuyu tüm boyutlarıyla ele alabilirsiniz. Ayrıca öğrendiğiniz her konudan sonra birkaç test çözmek, işinizi kolaylaştırır ve sınav deneyimi kazandırır. Özellikle LYS ve TEOG öğrencilerine, her gün 20 tane paragraf ve cümle düzeyinde anlam sorusu çözmelerini tavsiye ediyorum.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı 

ELEŞTİREL OKUMA

1. Bu hikâyede mekânın sürekli değişmesi esere neler katmış olabilir? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Hikayenin seyri değişmektedir. Bu da hikayedeki merak unsurunu arttırmaktadır. Bunun yanında mekan değiştikçe okur ya da dinleyici yeni yerleri ve o yerlerin özelliklerini öğrenmektedir. Hem bilmediği yerlere yolculuk eder gibi olmakta hem de hikayeyi keyifle dinlemeye okumaya devam etmektedir.

2. Metinde elma motifi nasıl kullanılmıştır? Elma motifinin kullanıldığı diğer hikâyelerden ve masallardan örnek veriniz.

  • Cevap: Elma motifi burada sihir olarak kullanılmıştır. Çocukları olmayanlar ikiye bölünmüş elma dilimlerini yedikten sonra çocuk sahibi olmuşlardır.

3. Bu hikâyenin acı bir sonla bitmesini ve âşıkların bir türlü kavuşamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

  • Cevap: Bizim kültürümüzde acı ve kavuşamama hayatın her alanında ağırlıklı olarak işlenmektedir. Burada da aşıkların kavuşamaması üzerine kurulan bir hikaye ile karşı karşıyayız. Burada aşk öne alınsa da kavuşulursa aşkın öleceği düşünüldüğünden kahramanlar kavuşamamaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir