10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 156

Değerli öğrenci ziyaretçilerimiz 10. Sınıf Biryay yayınları Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabının tüm sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Çalışırken ezber yapmaktan ziyade sanatçılarla ilgili okumalar yapmak özetler biyografiler okumak edebi dönemleri araştırmak yararlı olacaktır. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Öğrenci burada öğretmeni gözlemeyi iyi bilmelidir. Öğretmenin çok önemli konuları nasıl anlattığını bilmek ve anlatılan konunun ne derecede önemli olduğunu anlamak durumundadır. Her konu ana ve yan fikirlerden oluşur. Konunun ana fikri olduğu gibi onu anlatanın da konuya kattığı fikirle vardır. Öğrenci bunlara dikkat etmeli özellikle konunun ana fikrini anlamaya çalışmalıdır.

Sizler için diğer tüm sayfaları hızlıca sayfamıza eklemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

 

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı 

5. Tutanak ve dilekçe arasındaki farklı ve ortak özellikleri aşağıdaki tabloya yazınız.

  • Cevap:
    FARKLI YÖNLER

    Dilekçeler tek kişi tarafından yazılabilirken tutanağın en iki tarafından düzenlenmesi gerekir.
    Dilekçeler yazılan resmi kurumun unvanı ile başlarken tutanaklarda başta ve sonda düzenlenen belgenin tutanak olduğu belirtilir.

  • ORTAK YÖNLER:
    İkisinde de açık, anlaşılır ve sade bir dil kullanılmalıdır.
    İkisinde de ciddi, resmi ve ağırbaşlı bir üslup kullanılmalıdır.
    İkisi de bilgisayarda veya okunaklı bir el yazısıyla mürekkepli kalemle yazılmalıdır.
    İkisinde de giriş, gelişme ve sonuç bölümleri vardır.
    İkisinde de yer, tarih ve imza mutlaka olmalıdır.
    İkisi de resmi belge niteliği (tutanak aksi iddia edilmedikçe) taşır.

6. Sınav kâğıdınızın yeniden okunması için okulunuza bir dilekçe yazınız.

  • Cevap: Lisede öğrencisiniz, X dersinin sınavına çok çalıştınız; sınavınız harika geçti ama sonuç açıklandığında tam bir hayal kırıklığına uğradınız. Açıklanan sonuçla beklentiniz arasında uçurum var. Bu durumda yapılacak ilk iş ders öğretmeninize gidip sınavdan bu kadar düşük beklemediğinizi söyleyip öğretmeninizin  sınav kağıdınızı  yeniden değerlendirmesini istemek olur. Ders öğretmeninize bu istekle gittiğinizde çok büyük ihtimalle kağıdınız yeniden değerlendirilir. Özellikle orta öğretim kurumlarında sınav kağıdınızın yeniden değerlendirilmesi için çoğunlukla dilekçe istenmez. Diyelim ki sınav kağıdınızın yeniden okunması için yazılı başvurmanız istense bu dilekçeyi nasıl yazmanız gerekir? Aşağıda dilekçe kurallarına uygun bir sınav itiraz dilekçesi yer alıyor.

                                                                                   TARİH

                                             ………………………. İLKOKULU /ORTAOKULU/ LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE,

     Okulunuzun …….. sınıfı …………. numaralı öğrencisiyim. ……………….. tarihinde ………………….. sınavı yapılan …………………….dersine ait sınav kağıdımın gözden geçirilerek sınav notunda maddi hata bulunup bulunmadığının tespiti için gereğini arz ederim.

ADRES:                                                                                                                                   İMZA

                                                                                                                                              AD-SOYAD

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir