10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Mega Yayınları Sayfa 99

Değerli öğrencilerimiz Mega yayınları 10. Sınıf Fizik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Sırada dik oturun ve öğretmen ile göz teması kurun. Söylediklerine dikkatinizi verin. Öğretmenle göz teması kurarsanız zihniniz öğretmenin söylediklerine daha çok odaklanır. Göz teması iletişiminizin kopmasını önler.
Eve gidince önce dinlenin. Dinlenmeden yapılan çalışmalarda sık sık konudan kopmalar meydana gelir. Konsantrasyonunuz çabuk bozulur. Aç iseniz midenizi tıka basa doldurmadan yemek yiyin.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Mega Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı 

1. Dörder kişilik çalışma kümeleri oluşturduktan sonra aramızda aşağıdaki etkinlik basamaklarına göre iş bölümü yapalım.
2. Çizelge 2.4’ün bir benzerini defterimize çizelim.
3. Resim 2.18’deki gibi ampullerden önce en küçüğünü ve araç gereç listesindeki diğer araçları kullanarak Şekil 2.46’daki devreyi kuralım, öğretmenimizin onayını almadan devreyi çalıştırmayalım.
4. Anahtarı kapatalım. Voltmetre ve ampermetrenin gösterdiği değerleri ve bu değerlerle hesapladığımız V/i oranını çizelgenin “1. ampul” sütununa işleyelim.
5. Küçük ampulü çıkarıp yerine orta boy ampulü taktıktan sonra 4. maddedeki işlemleri bu yeni devreyle de yineleyelim. Aynı deney ve işlemi büyük boy ampulle de yapalım.
Resim 2.18 Deneyde kullanılacak araç gereç
6. Çizelgedeki değerleri kullanarak üç ampulün gerilim-akım grafiğini aynı eksenler sistemine çizelim. Grafikleri yorumlayarak V// oranına bir anlam bulmaya çalışalım.

1. Mli oranı ile akım şiddeti arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap:

2. V-i grafiklerinin eğimiyle V/i oranının ilişkisi nedir?

  • Cevap:

3. Deneyde kullandığımız ampullerin akıma karşı bir direncinden söz edersek bu kavram çizelgedeki hangi büyüklükle ifade edilebilir?

  • Cevap: