10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Mega Yayınları Sayfa 133

Değerli öğrencilerimiz Mega yayınları 10. Sınıf Fizik ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Aldığımız kararları uygularken çalışmalarımızı engelleyerek hedeflerimizle aramıza girebilecek her türlü duygu düşünce davranışlarımızı  kontrol etmemizin bizim elimizde olduğunu unutmayalım  İşte çalışmada plan; “nasıl”, “ne zaman” ve “nerede” çalışacağınıza karar vermek demektir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Mega Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

10. Sınıf Mega Yayıncılık Fizik Ders Kitabı Sayfa 133 Cevabı 

1. Dörder kişilik çalışma kümeleri oluşturduktan sonra aramızda aşağıdaki etkinlik basamaklarına göre iş bölümü yapalım.
2. Takozlardan ikisini yaklaşık 30 cm aralıkla masanın üzerine yerleştirelim (Resim 2.33). Bakır teli de birer ucundan takozların üzerine koyup yapışkan bantla sabitledikten sonra Resim 2.33’teki devreyi kuralım. Reostanın sürgüsünü sonuna kadar sürerek tüm direncinin devreye girmesini sağlayalım.
3. Anahtarı kapatıp güç kaynağının ayar düğmesini 6 V kademesine çevirerek etkinlik boyunca bu durumda tutalım. Reostanın sürgüsünü, ampermetre 0,1 A gösterinceye kadar geriye çekelim. Pusuladaki değişimi gözlemleyip defterimize not edelim.
4. Reostanın sürgüsünü kullanarak devreden 0,2-0,3-0,5 A’lik akım geçmesini sağlayalım ve akım şiddetinin bu değerlerinden her biri için pusula ibresinin yönelimini defterimize yazalım.
5. Bakır telin altındaki takozların sayısını 2, 3 yaparak telin yüksekliğini artıralım ve bu durumların her biri için pusula ibresinin yönelimini not edelim.
6. Devrenin güç kaynağına bağlantı uçlarını değiştirelim ve pusula ibresinin bu değişikliğe tepkisini not edelim.
x 1 adet DC güç kaynağı .s 1 adet küçük pusula * 6 adet küçük tahta takoz x 1 adet reosta j 1 adet ampermetre (1 A) s 1 adet 40 cm bakır tel x Kıskaçlı bağlantı kabloları .s Yapışkan bant x Defter, kalem ve silgi

Sonuca Varalım

1. Bakır telden geçen akımla pusula ibresinin yöneliminden nasıl bir sonuç çıkarılabilir?

  • Cevap:

2. Bakır telden geçen akımın şiddetiyle pusulanın yönelimi hakkında ne söylenebilir?

  • Cevap:

3. Bakır telin yükselmesinden pusula ibresi nasıl etkilendi?

  • Cevap:

4. Bakır telden geçen akım yönünün değişmesinden pusula ibresi nasıl etkilendi?

  • Cevap: