10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 87

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Eğitim hayatımızın en önemli unsurları başında yer alırken öğrencilerinde yanlış ders çalışma metotlarına yönelmemesi gerekmektedir. Eğer ki yanlış yollara başvururlarsa istedikleri verimi ne yazık ki derslerden alabilmeleri de pek mümkün olmayacaktır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı 

“İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin. Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için.” Mehmet Akif Ersoy yukarıdaki dizelerde ne anlatmak istemiştir?

  • Cevap: Kuran insanların geleceğine bakılması için inmemiştir insanların iyi bir varlık olması için iyi yolda olması için inmiştir.

“Andolsun, düşünüp öğüt alsınlar diye o sözü (Kur’an âyetlerini) onlara peşpeşe ulaştırdık.” (Kasas suresi, 51. ayet.) “Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur’an olarak indirdik.” (Yusuf suresi, 2. ayet.) Yukarıdaki ayetleri Kur’an-ı Kerim’in gönderiliş amaçları açısından yorumlayınız.

  • Cevap: İnsanların öğüt alması için öğrenip görmesi için indirilmiş ve bu yüzden Arapça yazılmış okuyabilmeleri için merak içinde kalıp dili bilmeseler bile dili öğrenip okunması için gönderilmiştir.

Sizce Kur’an-ı Kerim’in yalnızca yukarıdaki durumlarda okunması yeterli midir? Niçin? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Bence yeterli değildir ihtiyaç duyduğunda açıp bakmak işine geldiğinde değilde huzursuz olduğunda mutlu olduğunda günün sonunda her gününde.