10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 83

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken dikkatim dağılıyor ve bu sebeple ne yapmam gerekiyor diyorsanız aslında yapmanız gereken adımın son derece basit olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sınavdan başarılı olamayan çoğu insanların üzerinde durmuş oldukları orta nokta ise sınav çalışırken tam anlamı ile kendilerini verememeleridir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 83 Cevabı 

“Dünyaya gelen her insan fıtrat üzere doğar; sonra anne ve babası onu Yahudi, Hristiyan, Mecûsî yapar.” (Buhâri, Cenaiz, 79.) Fıtrat: Yaratılış, belli yetenek ve yatkınlığa sahip oluş. Yukarıdaki tanıma ve hadis-i şerife göre insanın inanç ve davranışlarına etki eden faktörelerin neler olduğunu konuşunuz.

  • Cevap: Anne, baba, çevre.

Bir davranışın doğru olup olmadığı neye göre belirlenebilir?

  • Cevap: Etraftaki insanların tepkileri ya da büyüklerimizin davranışımıza karşılık yapılan tavır.

“Rüştüne erişinceye kadar yetimin malına ancak en güzel şekilde yaklaşın, verdiğiniz sözü de yerine getirin. Çünkü söz (veren sözünden) sorumludur.
Ölçtüğünüzde ölçmeyi tam yapın, doğru terazi ile tartın. Bu daha hayırlı, sonuç bakımından daha güzeldir. Hakkında kesin bilgi sahibi olmadığın şeyin peşine düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi ondan sorumludur Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin. Bütün bu sayılanların kötü olanları Rabb’inin katında sevimsiz şeylerdir.” (İsra suresi, 34-38. ayetler.)

Yukarıdaki ayetlerde hangi doğru davranış örnekleri öne çıkmaktadır? Konuşunuz.

  • Cevap: Bir iş yaparken istemsizce konuşarak yapılmaması zamanın gelene kadar kimsenin hakkını yeme yetimin fakirin hakkına göz koyma iyi inan sorumlu insan demektir sözün senin sorumluluğundan biri.