10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 67

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.  Türkçe ve Matematik öğrencilerin öğrenmesi gereken iki temel derstir. Bu dersleri öğrenmeyen öğrenciler başarılı olamaz. Çok iyi öğrenenler ise çok başarılı olabilirler. Çünkü geriye kalan dersler bu iki dersle bağlantılıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı 

Hz. Muhammed (s.a.v.) Medine’ye gelmişti. O sıralarda Medine halkı hurma ağaçlarını ıslah ediyordu. Halk buna ‘aşılama’ diyordu. Resulullah (s.a.v.) onlara “Böyle ne yapıyorsunuz?” diye sorunca onlar, “Biz bunu öteden beri yapıyoruz.” dediler. Resulullah (s.a.v.) “Belki siz böyle yapmasanız da netice iyi/müspet olur.” buyurdu. Bunun üzerine onlar yapmakta oldukları işi bıraktılar. (Derken ertesi yıl) hurmalar yemişlerini döktü yahut azalttı (yani verim düştü). Bu durumu Hz. Peygamber’e (s.a.v.) bildirdiklerinde şöyle buyurdu: “Ben bir beşerim. Dininizle alâkalı size bir şey bildirdiğimde onu alınız. Ancak kendi görüşümle size bir şey emrettiğim zaman şunu biliniz ki ben de bir beşerim.” (Müslim, “Fezâil”, 140; İbn Mâce, “Ruhûn”, 15.)

Yukarıdaki hadiseyi Peygamber Efendimizin (s.a.v.) insani özellikleri yönünden yorumlayınız.

  • Cevap: Bu hadisinde kendisi de herkes gibi bir insan yani diğer insanlardan farkı olmadığını beyan etmiştir.