10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 55

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Kimi öğrenciler “nasıl olsa Türkçe biliyorum; çalışmasam da olur!” gibi yanlış bir düşünceye kapılıp bu derse fazla ağırlık vermezler. Oysa Türkçe dersine özel bir önem gösterilmelidir. Nitekim Türkçe’nin iyi öğrenilmesi sınav açısından olduğu kadar hayatın geneli açısından da çok hassas bir önem taşımaktadır. Çünkü ana dilimizi güzel konuşmaya ve yazmaya yalnızca sınavlarda değil, yaşgülın her sahasında ihtiyaç duyarız. Ana dilini iyi bilmeyen kişinin düşünce ufku dar olacak, bu da yeterince üretememesine yol açacaktır. Oysa hedefe giden yolda ilerleyen kişinin düşünce kapasitesini olabildiğince geliştirmeye ihtiyacı vardır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı 

Kurban kesmek Hz. Âdem’den (a.s.) bu zamana kadar yapılan bir ibadettir. Fakat bugünkü şekli Hz. İbrahim’e (a.s.) dayanır. Bu konu, Kur’an-ı Kerim’de şöyle açıklanmaktadır: “Hz. İsmail, babası Hz. İbrahim (a.s.) ile beraber yürüyüp gezecek çağa gelince, ‘Yavrucuğum, rüyada seni boğazladığımı görüyorum, bir düşün, ne dersin?’ dedi. Hz. İsmail de: ‘Babacığım, emrolunduğun şeyi yap, inşallah beni sabredenlerden bulursun.’ dedi. Her ikisi de teslim olup alnı üzerine yatınca, ‘Ey İbrahim, rüyayı doğruladın. Biz Muhsinleri böyle mükâfatlandırırız. Çünkü bu, gerçekten çok açık bir imtihandır.’ dedik. Biz oğlunun yerine ona büyük bir kurbanlık fidye verdik. Geride gelecekler arasında ona iyi bir ün bıraktık. ‘İbrahim’e selam!’ dedik. Biz, Muhsinleri böyle mükâfatlandırırız. Çünkü o, bizim mümin kullarımızdandır.” (Saffat suresi, 102-111. ayetler.) Hz. İbrahim’in bu kıssasına göre

• Sizce Hz. İbrahim (a.s.) ne hissetmiştir?

  • Cevap: Hz. İbrahim oğlunu kurban etmediği için mutlu olmuştur.

• Sizce Hz. İsmail (a.s.) ne hissetmiştir?

  • Cevap: Hz. İsmail Allah ve babası için kurban olmayı  kabul etmiştir; fakat kurban olmadığı için de sevinmiştir.

• Siz Allah için neleri feda edebilirsiniz?

  • Cevap: Ben Allah için her şeyimi feda ederim.

• Bu kıssadan çıkarılacak asıl mesaj sizce nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Allah yoluna gerekirse canımızı bile feda ederiz.