10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 39 Cevabı 

“Allah’a inandım de, sonra dosdoğru ol.” (Müslim, İman, 62.) İmanın davranışlarımıza olan etkisini yorumlayınız.

  • CevapYukarıdaki sözde,Allah’a inanmanın önemi vurgulanmıştır. Allah’a inanarak dürüst bir şekilde davrandıktan sonra kişinin hidayete ereceğinden bahsedilmektedir.İmanın davranışlarımıza etkisi olumludur.İmanı yüksek olan kişiler sorumluluklarının bilincindedir.İmanlı bir kili dinini ve dininin gereklerini en iyi şekilde bilen kişilerdir.Bundan dolayı imanlı kişilerin davranışlarını da doğru ve dürüst bir şekildedir.İman ile davranışlar arasında doğrudan bir ilişki vardır.İman ne kadar yüksek ise davranışlardaki doğruluk o kadar artacaktır.

YORUMLAYALIM

“İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah’ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, ihtiyacından dolayı isteyenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar; namaz kılar; zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte bunlar, doğru olanlardır ve Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.” (Bakara suresi, 177. ayet.)

Yukarıdaki ayeti ve yandaki ağaç görselini inceleyerek aralarındaki ilişkiyi iman, ibadet, ahlak bütünlüğü açısından yorumlayınız.

  • Cevap: