10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 19

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Türkçe dersinde başarılı olmak için neler yapılabilir, verimli Türkçe dersi çalışması nasıl olur gibi sorularının yanıtına ulaşmak için yazıyı okuyabilirsiniz. Genellikle küçümsenen, herkesin kolayca yapabileceği düşünülen bir derstir Türkçe. Fakat özellikle son yıllarda yapılan sınavlarda, Türkçe dersine ait soruların zorluk seviyesi yükseldiği için, bu sorulardaki başarı, sınavın genel başarısına büyük oranda etki etmeye başladı.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı 

YORUMLAYALIM

Bir gün Resulullah (s.a.v.) ashabı ile birlikte Mescid-i Nebi’de otururuken içeri bir adam girdi. Yalnız başına namaz kıldıktan sonra ‘Allah’ım beni bağışla ve bana merhamet eyle!’ diye dua etmeye başladı. Bunun üzerine Allah Resulu (s.a.v.), ‘Bu adam acele etti’ buyurdu. Sonra adamı yanına çağırdı. Ona veya yanında oturan ashabına şöyle buyurdu: ‘Biriniz dua edeceği zaman önce Yüce Rabbine hamd ve sena etmekle başlasın, sonra Peygamber’e salat getirsin. Daha sonra da dilediği şekilde dua etsin.’ (Tirmizî, Deavât, 64.)

Yukarıdaki hadis-i şerife göre duanın nasıl olması gerektiğini yorumlayınız.

  • Cevap: Dua önce Allah’a hamd ve sena ederek ardından Peygamber’e salat getirerek başlamalı. Bu şekilde olduktan sonra dilediği şekilde dua etmelidir.

Sizden af dileyen bir kişinin gerçekten pişman olduğunu anlamak için ondan nasıl davranmasını beklersiniz?

  • Cevap: Onun davranışlarından ve amellerinden pişman olup olmadığını çıkarabiliriz. Onu gözler, onu inceleriz. Acaba dili ile yaptıkları örtüşüyor mu diye bakarız.