10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 128

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Bir öğrencinin isteyerek çalıştığı ve hemen öğrendiği bir dersi bir başka öğrenci zor öğrenebilir. Bir başka öğrenciyse çabuk yorulabilir ya da çalışmak istemeyebilir. Bu nedenle bir ders ya da konu içinde ayrılacak süre öğrenciden öğrenciye değişir. Her öğrenci zamanı kendine göre ayarlamalıdır.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 128 Cevabı 

“İlimsiz din topal, dinsiz ilim kördür.” Einstein yukarıdaki sözü ile ne demek istemiştir?

  • Cevap: Yani din akla dayalıdır İslam dini üzerinden gidecek olursak akıl dinidir. Kuran’ da 1400 sene önce bize ilim konusunda her alanda bilgi verilmiştir

Daha önce bulunan arkeolojik buluntular, İstanbul’un en eski yerleşiminin M.Ö. 3000 olduğunu gösteriyordu. Ancak Marmaray kazıları sırasında elde edilen yeni bulgular bu bilimsel bilgiyi değiştirmiştir. Günümüzde İstanbul’daki en eski yerleşimin M.Ö. 8000 olduğu kabul edilmektedir.
(MTA Dergisi, s. 73-95.)

Yukarıdaki bilgi notunu, bilimsel bilginin değişebilirliği açısından yorumlayınız.

  • Cevap: Bilimsel bilgiler değişebilir. Mesela bugün bir kazı çalışması yapıp arkeolojik buluntular bulup deney ve gözlemler sonucu tarihini bulabilirler ve çok eski bir buluntu diyebilirler,  fakat daha sonra başka bir buluntu bulduklarında yine deney ve gözlemler yaparak daha eskiye dayandığını görüp daha önceki kararlarını değiştirirler.