10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 122

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ne istiyorum”un karşılığı “ne fedakarlıkta bulunacağım”dır.Bu nedenle iyi bir başarı için okuldan sonra en az 3 saat çalışmalısınız. Yani 3×45 dak. Bu performansın altındaki çalışmalar, karnelerde düşük not olarak geri döner. Diğer Kaynaklardan Yararlanınız.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 122 Cevabı 

Bir toplumun örf ve adetlerinin oluşmasında dinin etkisi var mıdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Vardır. Toplum, bireylerin bir araya gelmesiyle oluşur. Toplumda bireyleri birbirine bağlayan temel değerlerden biri, örf ve âdetlerdir, örf; yasalarca belirlenmemiş olan, halkın kendiliğinden uyduğu davranış biçimleri ve kuradandır. Anne ve babaya saygılı olmak, komşularla iyi geçinmek, misafirlere ikramda bulunmak, akrabaları ziyaret etmek, düğün yapmak, yakınları ölen birine taziyede bulunmak toplumumuzda yaygın olan örflerdendir. Âdet ise toplumda eskiden beri uygulana gelen, toplum tarafından benimsenen davranış biçimleridir, örneğin dinî ve millî bayramlarımızın kutlanış biçimi, misafirlikte uyulması gereken kurallar, düğünlerin yapılış şekli başlıca âdetlerimizdendir.