10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 119

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çalışma masasının üstü de, oda kadar önemlidir. Koltuk, yatak üstünde çalışma verimli olmaz.Çalışma masada ve sandalyesinde olmalıdır. Masanın üstü dikkat dağıtacak objelerden temizlenmeli, sadece ders araç gereçlerine yer verilmelidir. Aklımız başka şeylere takılabilir. Dışarıdaki bir aktiviteye, ye da kendi hayallerimize. Dışarıdaki aktiviteden soyutlanmanın yolu uzak olmaktır. Kapı kapalı, sesler gelmediğinde dışarının cazibesi azalır. Hayallerimizi ise biraz ara vererek geçiştirebiliriz.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı 

3. Aşağıdakilerden hangisi diğer temel haklar ve özgürlükler için zorunlu ve vazgeçilemez olanıdır?
A) İbadet hakkı
B) İnanç özgürlüğü
C) Ekonomik haklar
D) Eğitim hakkı
E) Yaşama hakkı

  • Cevap: E

4. “Eğer Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi iman ederdi. O halde inanmaları için insanları sen mi zorlayacaksın?” (Yûnus suresi, 99. ayet.)
Yukarıdaki ayete göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) İnsanları dine inanma konusunda zorlamak doğru değildir.
B) İnsanları inanç konusunda sadece peygamberler zorlayabilir.
C) Allah (c.c.) insanları inanma konusunda serbest bırakmıştır.
D) İman, kişinin özgür iradesi ve tercihiyle olduğunda anlamlıdır.
E) Peygamber de olsa hiç kimse insanları inanmaya zorlayamaz.

  • Cevap: B

5. Sonuçları açısından sadece kişisel zararlara değil, ailevi ve toplumsal zararlara da sebebiyet veren ve Peygamber Efendimiz (s. a.v.) tarafından “bütün kötülüklerin anası” olarak tanıtılan, dinimizde aklın kullanılmasına engel olduğu için haram kılınan kötü ve zararlı alışkanlık aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hırsızlık
B) Kumar
C) Alkol
D) Rüşvet
E) Sigara

  • Cevap: A

6. Bir başkasının telefonlarını dinlemek, mektuplarını veya e-postalarını okumak, sırlarını araştırmak, evine izinsiz girmek gibi durumlar aşağıdaki haklardan hangisinin ihlalidir?
A) Eğitim hakkı
B) İnanç ve ifade özgürlüğü
C) İbadet hakkı
D) Yaşama ve sağlık hakkı
E) Özel yaşamın gizliliği hakkı

  • Cevap: E

7. Aşağıdakilerden hangisi kul hakkı ihlaline örnek olarak gösterilemez?
A) İftira atmak, gıybet etmek
B) Oruç tutmamak
C) Hırsızlık yapmak
D) Trafik kurallarını ihlal etmek
E) Rüşvet almak

  • Cevap: B