10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 108

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Çünkü, bazı öğrenciler, anlamadığı halde “İşlem tamam taraftara selam der” ve anladığını zannederek dersi geçer. Buna “erken anlama” sorunu denir. Bazı öğrenciler de;  “Off  be bir türlü anlayamıyorum” diyerek tam olarak anladığını hissetmez. Buna da “geç anlama” sorunu denir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 108 Cevabı 

İstiklal Marşımızdaki “Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklal” sözüyle Mehmet Akif Ersoy’un anlatmak istediği nedir?

  • Cevap: “Bağımsızlık Allah’a inanan milletimin hakkıdır” anlamına gelir.

“Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun.” (Tahrîm suresi, 6. ayet.)
“… Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.” (A’râf suresi, 31. ayet.)
“… Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.” (Nahl suresi, 93. ayet.)
“İnsanlar, ’iman ettik’ demekle hiç denenmeden hemen bırakılıvereceklerini mi zannediyorlar?” (Ankebût suresi, 2. ayet).
“Sizi boşuna yarattığımızı ve bize tekrar döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?” (Mü’minûn suresi, 115. ayet.)
“İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder.” (Kıyâme suresi, 36. ayet.)
“Kim zerre ağırlığınca hayır işlerse onun mükafatını görecektir. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.” (Zilzâl suresi, 7-8. ayetler.)
“Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Kişinin kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır.” (Bakara suresi, 286. ayet.)

Yukarıdaki ayetleri, hakların ve özgürlüklerin kullanımında dikkat edilmesi gereken sorumluluklar açısından değerlendiriniz.

  • Cevap: İsraftan kaçınmamız gerektiği, her kötü davranışın bir gün hesabı sorulacağına bu yüzden kötü davranışlardan uzak durmamız gerektiğini, kimse dünyada kalıcı değildir bu yüzden öbür tarafı düşünerek hareket etmemiz gerektiği.