10. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 104

Değerli öğrencilerimiz MEB yayınları 10. Sınıf Din Kültürü ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Günlük tekrarın yanında haftalık ve aylık tekrarlar da başarınızı zirveye çıkartır.Konu tekrarı yaparken önemli bilgilerin altını çizin ve en önemli bilgileri karalama şeklinde hızlı not alın. Ayrıca  mümkünse içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ya da konuyu bir arkadaşınıza anlatın. Böylelikle bilgiyi hem görsel hem dokunsal hem de işitsel olarak kaydetmiş olursunuz.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 2017 – 2018 Yeni Müfredat

10. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 104 Cevabı 

Osmanlının son dönemlerinde İstanbul’da inşa edilen Darülaceze’de kilise, havra ve mescit yan yana yapılmış ve farklı din mensuplarının ibadet edebilmeleri için uygun ortamlar hazırlanmıştır. Bu durumu, ibadet özgürlüğü açısından yorumlayınız.

  • Cevap: Bu durumda İslam dininde zorlama olmadığını anlayabiliriz eğer zorlama olsaydı Osmanlı devleti böyle bir şey yapmazdı.

DEĞERLENDİRELİM

“Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır?…” (Bakara suresi, 114. ayet.)
“… Eğer Allah, bir kısım insanların kötülüklerini diğer bir kısmı ile defedip önlemeseydi mutlak surette içlerinde Allah’ın ismi bol bol anılan manastırlar, kiliseler, havralar ve mescitler yıkılır giderdi…” (Hac suresi, 40. ayet.)

Yukarıdaki ayetleri ibadet hakkı açısından değerlendiriniz.

  • Cevap: Herkesin ibadet özgürlüğü vardır ve herkes ibadet ederken özgürdür. Kimsenin karışmaya hakkı yoktur.

Başkaları tarafından sürekli kamerayla kayıt altına alınıyor olsaydınız ne hissederdiniz?

  • Cevap: Bu benim hiç hoşuma gitmezdi. Çünkü gizli bir şey yapmam gerektiğinde o da kayıt altına alınacak herkes öğrenecek ve beni eleştirecek. Bu durum beni üzerdi.