10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 83

Değerli öğrencilerimiz Gün yayınları 10. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Ders çalışırken dikkatim dağılıyor ve bu sebeple ne yapmam gerekiyor diyorsanız aslında yapmanız gereken adımın son derece basit olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle sınavdan başarılı olamayan çoğu insanların üzerinde durmuş oldukları orta nokta ise sınav çalışırken tam anlamı ile kendilerini verememeleridir.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

8.Sınıf İnkılap Tarihi Tuna Yayınları Çalışma Kitabı 83.Sayfa Cevapları

*Düyunuumumiye İdaresinin Kurulması: Azınlıklar, yabancıların kontrolündeki Düyun-ı Umûmiye Mustafa Kemalde ekonomik alanda bağımsızlık sağlanması gerekliliği fikrinin oluşmasını sağladı

*Fransız İhtilali: Özgürlük, adalet ve milliyetçilik gibi akımların dünya geneline yayılmasına etkili olmuştur. Bu olay Atatürk’ün yeni kurulan Cumhuriyetin temellerinde milliyetçilik ilkesini yaratmasında etki olmuştur.

*Namık Kemal: Atatürk’ü vatanseverlik, özgürlük, ulusal irade fikirleriyle etkiledi.

*Mondros Ateşkes Antlaşması: Birinci Dünya Savaşından sonra imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla, Osmanlı ordusunun dağıtılması ve ülkenin işgal edilmesi bağımsızlık fikirlerinin olışmasında etkili oldu.

*Tevfik Fikret: Mustafa Kemal hemen hemen her alanda etkilenmiştir. İnkılapların yapılmasında Tevfik Fikret’in görüşlerinin çok büyük etkisi vardır.

*Ziya Gökalp: Ziya Gökalp, Atatürk’ü milliyetçilik, dayanışma ve bütünleştiricilik fikirleriyle etkileyen düşünürdür. Atatürk, halkçılık ilkesini kavramsallaştırırken Ziya Gökalp’ın fikirlerinden faydalanmıştır.