10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 36

Değerli öğrencilerimiz Gün yayınları 10. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Eğitim bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve amaçlı olarak istenen değişiklikleri meydana getirme sürecidir. Birçok bilim dalının ihtiyaç duyduğu alanlardan biri olan Aradığınız kitabın ilgili sayfasının çözümleri aşağıda yer almaktadır. Eğer doğru sayfayı görmüyorsanız muhtemelen çözümü henüz yapılmamıştır. Derste ve evde çalışma yöntemleri Bütün diğer derslerinizde olduğu gibi, Türkçe dersinde de öğrenmelerin kalıcı hâle getirilmesi için tekrar şarttır. Okulda öğrendiklerinizi mutlaka evde tekrar etmeli ve kavram haritalarınızı oluşturmalısınız. Okulda öğrendiğiniz konularla ilgili elinizdeki yardımcı kaynakları belli zaman aralıklarıyla tekrar gözden geçirebilir ve konuyu tüm boyutlarıyla ele alabilirsiniz. Ayrıca öğrendiğiniz her konudan sonra birkaç test çözmek, işinizi kolaylaştırır ve sınav deneyimi kazandırır. Özellikle LYS ve TEOG öğrencilerine, her gün 20 tane paragraf ve cümle düzeyinde anlam sorusu çözmelerini tavsiye ediyorum.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı 2. Bölüm Doğal Sistemler Yeryüzündeki Sular Sayfa 36 Soruları ve Cevapları

Tektonik Göller, Karstik Göller, Volkanik Göller, Kıyı Set Gölleri, Alüvyal Set Gölleri, Lav Seti Gölleri

Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere yukarıdaki göllerden uygun olanları yazınız.

1. Koyların önlerinin dalga biriktirmesiyle kapanması sonucunda kıyı set gölleri oluşur.
2. Yer kabuğu hareketleri sonucu oluşan çanaklarda meydana gelen göllere tektonik göller denir.
3. Volkanik patlamayla çıkan sıvı hâldeki materyallerin bir çanağın önünü kapatıp soğumasıyla oluşan göllere Lav Seti Gölleri denir.
4. Erozyon sonucu sularla taşınan materyallerin bir çanağın önünü kapatmasıyla oluşan göllere Alüvyal Set Gölleri denir.
5. Karstik Göller göller dolin, uvala, obruk ve polye gibi çanaklarda meydana gelir.
6. Krater ya da kalderalarda oluşan göllere volkanik göller denir.