10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 261 Yanıtlar (Tamamı)

Değerli öğrencilerimiz Gün yayınları 10. Sınıf Coğrafya ders kitabının tamamı sayfalarının cevapları sayfamızda yer almaya devam ediyor. Gelenekselden beslenen okullarda “çocuğa yüz verirsen tepene çıkar” anlayışı ve kaygısı vardır. Çünkü o sınırlarını, sorumluluklarını, nerede duracağını bilemez. O yüzden çocuklar kısıtlanmalı ve kontrol edilmeli. Onların nelerden sorumlu oldukları, neyi ne kadar yapabilecekleri, sınırlarının neresi olduğu hep büyüklerin bileceği şeylerdir. Eğer büyükler çocukları kontrol etmezse saygısızca davranırlar.

Okul dönemi boyunca tüm derslerinizde işinize yarayacak ders kitabı cevaplarını yanıtlamayı sürdürüyoruz. Eğer ilgili sayfanın cevaplarını göremiyorsanız bu sayfa muhtemelen çözülmemiştir. Bu durumda kısa bir süre sonra sitemizi yeniden ziyaret ediniz. Öğrencilerimize tavsiyemiz buradaki cevapları kitaplarına geçirmeden önce kendiniz yapıp burayı sadece kontrol amaçlı kullanmanızdır. Herkese okullarında başarılar diliyoruz.

Sayfanın Cevapları:

10. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 261 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. Meteorolojik kökenli doğal afetler hangileridir?

  • Cevap: Sel, taşkın, fırtına, hortum, kasırga, yıldırım, şimşek.

2. Yeryüzünün deprem bakımından tehlikeli yerleri nerelerdir?

  • Cevap: Büyük okyanus kıyıları, Alp-Himalaya kuşağı.

3. Çığdan korunmak için neler yapılması gerekir?

  • Cevap: Ağaçlandırma yapmak, kar perdesi adı verilen setler oluşturmak, kontrollü yapay çığlar oluşturmak,
    ulaşım ve spor alanlarını çığ tehlikesi olan yerlere yapmamak.

B. Aşağıdaki cümlelerin noktalı yerlerini uygun sözcüklerle tamamlayınız.

1. Aktif volkanların büyük bir kısmı Büyük Okyanus kıyılarında bulunmaktadır.
2. Sel, aşırı yağışlar bitki örtüsünün tahrip edilmesi ve betonlaşma sonucunda oluşur.
3. Toprak örtüsünün, bazen kayalar ve tabakaların eğimi doğrultusunda kaymasına heyelan denir.

C. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların karşısına “D”, yanlış olanların karşısına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1. Orman yangınlarının büyük bir kısmı insan etkisiyle meydana gelmektedir. (D)
2. Yıldırım yeryüzü ile bulut arasındaki elektrik boşalmasıdır. (D)
3. Yeryüzünde tsunamilere Atlas Okyanusu’nda rastlanır. (Y)

Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

1. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisi deprem bakımından tehlikeli bölgelerden değildir?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

2. I. Kuraklık
II. Sel
III. Deprem
IV. Heyelan
Yukarıdaki afetlerden hangilerinin meydana geleceği zamanın tahmin edilmesi daha zordur?
A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki afetlerden hangisinde insan etkisi yoktur?
A) Sel
B) Taşkın
C) Heyelan
D) Erozyon
E) Volkanizma

  • Cevap: E

4. Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde kasırgalara rastlanması beklenmez?
A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: C

 

Yazılı Soruları ve Cevapları İçin Tıkla

Bütün Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları İçin Tıkla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir